რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

შავი ქლიავის ჯემი

შავი ქლიავის ჯემი განსაკუთრებით გემრიელია და განსაკუთრებით მიყვარს :)
შავი ქლიავის ჯემი განსაკუთრებით გემრიელია და განსაკუთრებით მიყვარს :)

4:30:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   კგ. შავი ქლიავი (უკურკო)
1 12   კგ. შაქარი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ქლიავი კარგად გარეცხეთ და კურკა მოაცალეთ.

2

ქლიავი და შაქარი ფენა–ფენა დიდ ქვაბში მოათავსეთ და ოთახის ტემპერატურაზე 1–2 საათით გააჩერეთ.

3

ქვაბი დაბალ ცეცხლზე შემოდგით და დაახლოებით 2 – 2 ½ საათით ადუღეთ.

4

როცა მოიხარშება, ცხელი ჯემი გარეცხილ ქილებში ჩაასხით და თავსახური მჭიდროდ დააფარეთ.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ალუბლის მურაბა ივნისში კეთდება – მწიფე ალუბლისა და შაქრისაგან. ინახება დიდხანს და გემრიელად :)
ალუბლის მურაბა ივნისში კეთდება – მწიფე ალუბლისა და შაქრისაგან. ინახება დიდხანს და გემრიელად :)
ავტორი:
უგემრიელესი, არომატული კომშის ჯემი, რომელიც აუცილებლად უნდა სცადოთ :)
უგემრიელესი, არომატული კომშის ჯემი, რომელიც აუცილებლად უნდა სცადოთ :)
ავტორი:
კიდევ ერთი გემრიელი მურაბის რეცეპტი კულინარიაზე.
კიდევ ერთი გემრიელი მურაბის რეცეპტი კულინარიაზე.
ავტორი:
გემრიელი ხილისაგან გემრიელი ჯემის გაკეთებაა შესაძლებელი :)
გემრიელი ხილისაგან გემრიელი ჯემის გაკეთებაა შესაძლებელი :)
ავტორი: