რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ჭარხალი ყველით

ფერადი, ლამაზი და რაც მთავარია გემრიელი კერძი, რომელიც არ მოითხოვს დიდ დროსა და ენერგიას.
ფერადი, ლამაზი და რაც მთავარია გემრიელი კერძი, რომელიც არ მოითხოვს დიდ დროსა და ენერგიას.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ცალი გათლილი ჭარხალი, დაუტოვეთ 2.5 სმ.-ის ღერო
14   ჭიქა დაჭრილი ჭლაკვი (ხახვი)
2   ს/კ დაჭრილი ახალი ოხრახუში
2   ს/კ სუფთა ზეითუნის ზეთი
1   ს/კ ბალზამიკო
1   ს/კ წითელი ღვინის ძმარი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
14   ჭიქა დაფშვნილი ყველი ფეტა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გაახურეთ ღუმელი 200 C-ზე. გადაახვიეთ თითოეული ჭარხალი ალუმინის ფოლგაში და მოათავსეთ საცხობ ქაღალდზე.

2

აცხვეთ ჭარხალი წინასწარ გახურებულ ღუმელში, სანამ ადვილად არ ჩაიჩხვლიტება ჩანგლით, 45 წთ–დან 1 სთ–მდე. როცა მზად იქნება, გამოიღეთ ღუმელიდან და გააცივეთ. გაფცქვენით ჭარხალი და დაჭერით ნახევარი სანტიმეტრის სისქის ნაჭრებად.

3

სანამ ჭარხალი იწვება, თასში კარგად აურიეთ ჭლაკვი, ოხრახუში, ზეითუნის ზეთი, ძმარი ბალზამიკო და წითელი ღვინის ძმარი. შეაზავეთ გემოვნებისამებრ პილპილით, მარილით და გადადგით.

4

მირთმევამდე მოათავსეთ თბილი, დაჭრილი ჭარხალი ლანგარზე, მოასხურეთ ვინეგრეტი (ძმრიანი ნაზავი) და მოაპნიეთ ყველი ფეტა.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი ფერადი სალათა ცოცხალი ხრაშუნა ბოსტნეულით.
მარტივი ფერადი სალათა ცოცხალი ხრაშუნა ბოსტნეულით.
ავტორი:
სასარგებლო თვისებებით დახუნძლული ბროკოლით გემრიელი კერძის მომზადება ნამდვილად იოლი საქმეა.
სასარგებლო თვისებებით დახუნძლული ბროკოლით გემრიელი კერძის მომზადება ნამდვილად იოლი საქმეა.
ავტორი:
საზაფხულო, მარტივად და სწრაფად მოსამზადებელი გემრიელი სალათა.
საზაფხულო, მარტივად და სწრაფად მოსამზადებელი გემრიელი სალათა.
ავტორი:
ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი მეთოდი ყვავილოვანი კომბოსტოს მოსამზადებლად.
ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი მეთოდი ყვავილოვანი კომბოსტოს მოსამზადებლად.
ავტორი: