რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ხახვის წვნიანი


0:30:00
2 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ნაჭერი ბაგეტის პური სერვირებისთვის
20   გრამი კარაქი
25   გრამი ყველი გაუდა
15   გრამი ფქვილი
120   გრამი თეთრი ღვინო
200   გრამი ხახვი
1   ცალი როზმარინი საშუალო ტოტი
350   მლ/ლ ბოსტნეულის ნახარში ან გალინა ბლანკას კუბი
13   გრამი შაქარი
გემოვნებით მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ხახვი გაასუფთავეთ გაჭერით შუაზე და დაიწყეთ გრძლად დაჭრა "ალყა ალყა" სასურველია წვრილად და ერთი ზომის ხახვის ნაჭრები იყოს.

2

შემდეგ კარაქი და ხახვი ერთად მოთუშეთ დააცადეთ 2 წუთი და დააყარეთ შაქარი ( მოხდება ხახვის კარამელიზაცია) ამ დროს ხახვი ინარჩუმებს ფორმას და იძენს სასიამოვნო არომატს შემდეგ ჩააგდეთ როზმარინის ტოტი და დაამატეთ ფქვილი კარგად მოურიეთ ფქვილი რომ არ შეიკრას ამ ეტაპის შემდეგ ვამატებთ თეთრ ღვინოს სასურველია ტემპერატურას აუწიოთ რათა ღვინიდან უცბად მოხდეს ალკოჰოლოს ამოსვლა და დარჩეს მხოლოდ გემრიელი არომატები.დააცადეთ ორი წუთი და ცოტა ხანს კიდევ ხარშეთ 2 წუთის შემდეგ ამოიღეთ როზმარინის ტოტი,და დაამატეთ წინასწარ გამზადებული ბოსტნეულის ნახარში ხახვის წვნიანი უნდა იყოს ბლანტი როდესაც მიიღებთ სასურველ სტრუქტურას გადაიტანეთ ფიალაში ჩადეთ ბაგეტის ნაჭრები და მოაყარეთ გახეხილი ყველი გაუდა მოათავსეთ ჭურჭელი მიკროტალღურ ღუმელში და დაელოდეთ მანამ სანამ ყველი არ დადნება.

3

გემრიელად მიირთვით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ფრანგული სამზარეულოს ერთერთი გამორჩეული და გემრიელი სალათი
ფრანგული სამზარეულოს ერთერთი გამორჩეული და გემრიელი სალათი
ავტორი:
თამამად მოიწონოთ თავი სადღესასწაულო სუფრებზე ამ განსხვავებული და ორიგინალური კერძით.
თამამად მოიწონოთ თავი სადღესასწაულო სუფრებზე ამ განსხვავებული და ორიგინალური კერძით.
ავტორი:
ჟულიენი მარტივი კერძია ფრანგული სამზარეულოდან, რომლის მომზადებაც არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. შედეგი კი ძალიან გემრიელია.
ჟულიენი მარტივი კერძია ფრანგული სამზარეულოდან, რომლის მომზადებაც არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. შედეგი კი ძალიან გემრიელია.
ავტორი:
თუ საუზმის მოსამზადებლად ბევრი დრო არ გაქვთ, მხოლოდ 10 წუთში შეგიძლიათ, ნოყიერი ომლეტიც კი მოასწროთ :)
თუ საუზმის მოსამზადებლად ბევრი დრო არ გაქვთ, მხოლოდ 10 წუთში შეგიძლიათ, ნოყიერი ომლეტიც კი მოასწროთ :)
ავტორი: