რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მადელენები

დაიწყეთ ყოველი დღე პოზიტიურად, ისაუზმეთ ფრანგულად!
დაიწყეთ ყოველი დღე პოზიტიურად, ისაუზმეთ ფრანგულად!

0:00:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

სახელგანთქმული ფრანგული დესერტის, მადელენების კულინარიული რეცეპტი 12 უგემრიელესი ნამცხვრის მოსამზადებლად. დაიწყეთ ყოველი დღე პოზიტიურად, ისაუზმეთ ფრანგულად!
 

რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ცალი 2 კვერცხი
34   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
18   ჩ/კ მარილი
13   ჭიქა შაქარი
12   ჭიქა ფქვილი
1   ს/კ ლიმონის ცედრა
14   ჭიქა კარაქი
13   ჭიქა გრანულირებული შაქარი
ცოტაოდენი ფქვილი და კარაქი ფორმისთვის
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 190C გრადუსამდე(375F). მოაცხეთ ცხიმი და მოაყარეთ ცოტაოდენი ფქვილი 7.5სმ ზომის 12-ფორმიან ფირფიტას. გაადნეთ კარაქი და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე.

2

პატარა თასში მაღალ სიჩქარეზე გათქვიფეთ კვერცხი, ვანილი და მარილი, ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. თქვიფეთ და თან ნელ-ნელა ჩაუმატეთ შაქარი. განაგრძეთ თქვეფა სწრაფი სიჩქარით თხელი და მკრთალი ფერის მასის მიღებამდე. ამას 5-10 წუთი დაჭირდება. ფქვილი გაყავით 3 ნაწილად, მონაცვლეობით ჩააცერით თითოეული კვერცხის მასას და ნაზად შეურიეთ.

3

გაადნეთ კარაქი, შეურიეთ ცედრას და ნელა ჩაუმატეთ ცომის მასას(ნუ დაასხავთ ცენტრში, გაანაწილეთ კიდეებზე). მალევე, მაგრამ ნაზად შეურიეთ. მიღებული მასა გადაანაწილეთ ფორმებში და აცხვეთ 14-17 წუთის განმავლობაში, სანამ ნამცხვრები ოქროსფერ შეფერილობას არ მიიღებს.

4

დანის წვერით ამოიღეთ ნამცხვრები ფორმიდან და დაალაგეთ ცხაურზე. მაშინათვე მოაყარეთ გრანულირებული შაქარი გასაფორმებლად. საუკეთესო გემოსთვის მიირთვით გამოცხობის დღესვე ჩაისთან ან ყავასთან ერთად.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
დაატკბობს ნებისმიერ დღესასწაულს და ხვალინდელ საუზმეს განსაკუთრებულს გახდის.
დაატკბობს ნებისმიერ დღესასწაულს და ხვალინდელ საუზმეს განსაკუთრებულს გახდის.
ავტორი:
ფრანგული ბეზეს გამოცხობა არ მოითხოვს დიდ კულინარიულ გამოცდილებას.
ფრანგული ბეზეს გამოცხობა არ მოითხოვს დიდ კულინარიულ გამოცდილებას.
ავტორი:
თამამად მოიწონოთ თავი სადღესასწაულო სუფრებზე ამ განსხვავებული და ორიგინალური კერძით.
თამამად მოიწონოთ თავი სადღესასწაულო სუფრებზე ამ განსხვავებული და ორიგინალური კერძით.
ავტორი: