რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ხაჭაპურის ცომი

ცომის მომზადების მარტივი და უნივერსალური წესი აჭარული, მეგრული თუ იმერული ხაჭაპურის მოსამზადებლად
ცომის მომზადების მარტივი და უნივერსალური წესი აჭარული, მეგრული თუ იმერული ხაჭაპურის მოსამზადებლად

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1 320   კგ. ფქვილი
200   მლ/ლ წყალი
1   ს/კ საფუარი
200   მლ/ლ რძე
1   ცალი კვერცხი
50   მლ/ლ ზეთი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

შეათბეთ წყალი 35°C-მდე და გახსენით მასში საფუარი.

2

მოათავსეთ 1 კილოგრამი ფქვილი ღრმა თასში და გაუკეთეთ გულში ღრმული. ჩაუმატეთ საფუვრიანი წყალი, ზეთი, რძე და ჩაატეხეთ ერთი კვერცხი. სურვილისამებრ შეურიეთ 1 სუფრის კოვზი შაქარი, ცომისთვის ოქროსფერი ბზინვარების მისანიჭებლად. ხელით შეურიეთ ეს ყველაფერი ერთმანეთს და რბილ ცომს ბურთის ფორმა მიეცით. შეფუთეთ და დატოვეთ თბილ ადგილას 2 საათით.

3

შემდეგ, აფუებულ ცომს ჩაუმატეთ 150 გრამი ფქვილი და გადაზილეთ. დაყავით სამ თანაბარ ნაწილად და თითოეულს მიეცით ბურთის ფორმა. შეფუთეთ და შეინახეთ, ან განაგრძეთ ცხობა სასურველი ხაჭაპურის.

კომენტარები
1 კომენტარი

kere
07/21/2020
1 3/20 კგ ფქვილის გამოსათვლელად ფორდამის უნივერსოტეტში ჩავაბარებ და მალევე დავბრუნდები.
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
თუკი პიცის გამოცხობა გადაწყვიტეთ, ჯერ კარგი ცომის გაკეთებაზე უნდა იფიქროთ.
თუკი პიცის გამოცხობა გადაწყვიტეთ, ჯერ კარგი ცომის გაკეთებაზე უნდა იფიქროთ.
ავტორი:
ღვეზელის ცომი შინ მარტივად შეგიძლიათ მოამზადოთ და შემდეგ ახალ–ახალი გემრიელი ღვეზელების გამოსაცხობად გამოიყენოთ.
ღვეზელის ცომი შინ მარტივად შეგიძლიათ მოამზადოთ და შემდეგ ახალ–ახალი გემრიელი ღვეზელების გამოსაცხობად გამოიყენოთ.
ავტორი:
ნამცხვრის ფქვილი არაერთი რეცეპტის ინგრედიენტების ჩამონათვალში შეგხვდებათ.
ნამცხვრის ფქვილი არაერთი რეცეპტის ინგრედიენტების ჩამონათვალში შეგხვდებათ.
ავტორი:
ამ ცომით შეგიძლიათ მოამზადოთ პელმენი ან ვარენიკი ხორცის, ყველის, კარტოფილის ან ხილის შიგთზავსით.
ამ ცომით შეგიძლიათ მოამზადოთ პელმენი ან ვარენიკი ხორცის, ყველის, კარტოფილის ან ხილის შიგთზავსით.
ავტორი: