რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

წიწიბურას სალათა

არ გამოტოვოთ წიწიბურას საოცრად მრავალფეროვანი და ვიტამინებით გაჯერებული სალათის რეცეპტი.
არ გამოტოვოთ წიწიბურას საოცრად მრავალფეროვანი და ვიტამინებით გაჯერებული სალათის რეცეპტი.

0:00:00
2 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა წიწიბურა
2   ჭიქა წყალი
12   ჩ/კ მარილი
12   ცალი ჩაიოტი (მექსიკური კიტრი)
12   ცალი დიდი მწვანე ზეთისხილი
1   ცალი ყვითელი ბულგარული წიწაკა
1   ჭიქა დაჭრილი ბროკოლის ყვავილი
14   ჭიქა დაჭრილი წითელი ხახვი
50   გრამი დაჭრილი ნიგოზი
12   ჭიქა დაჭრილი ახალი კამა
2   ჩ/კ დაჭრილი ახალი პიტნა
1   ცალი ლაიმის წვენი
2   ს/კ თეთრი ღვინის ძმარი
1   ს/კ ზეითუნის ზეთი
12   ჩ/კ მარილი
12   ჩ/კ შავი პილპილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გაზქურაზე პატარა ქვაბში მოათავსეთ წყალი და ½ ჩ/კ მარილი და აადუღეთ. ჩაყარეთ წიწიბურა, შეამცირეთ ტემპერატურა, დააფარეთ და ხარშეთ წყლის შეწოვამდე, დაახლოებით 10 წუთით.

2

ახადეთ თავსახური და გააცივეთ სულ მცირე 30 წუთით. შეგიძლიათ წიწიბურა წინა ღამითაც მოხარშოთ და შემდეგ მთელი ღამით გააციოთ.

3

ყველა ინგრედიენტი: წვრილად დაჭრილი ჩაიოტი(შეგიძლიათ, ჩვეულებრივი კიტრიც გამოიყენოთ), ოთხად გაჭრილი უკურკო მწვანე ზეთისხილი, დაჭრილი პატარა ყვითელი ბულგარული წიწაკა, ბროკოლის ყვავილი, წვრილად დაჭრილი წითელი ხახვი, ნიგოზი, ახალი კამა და პიტნა, ლაიმის წვენი, ძმარი, ზეითუნის ზეთი, ½ ჩ/კ მარილი, შავი პილპილი და ცივი წიწიბურა გადაიტანეთ დიდ თასში. ურიეთ კარგად შერევამდე.

4

მიირთვით მომზადებისთანავე ან შედგით მაცივარში რამდენიმე საათით, რათა არომატები კარგად გაუჯდეს.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ წიწიბურა ამ რეცეპტით და გახადეთ თქვენი სადილი მრავალფეოვანი.
მოამზადეთ წიწიბურა ამ რეცეპტით და გახადეთ თქვენი სადილი მრავალფეოვანი.
ავტორი:
წიწიბურა ბევრი გემრიელი კერძის მომზადებაში დაგეხმარებათ. ამის ერთ–ერთი მაგალითი ეს რეცეპტია :)
წიწიბურა ბევრი გემრიელი კერძის მომზადებაში დაგეხმარებათ. ამის ერთ–ერთი მაგალითი ეს რეცეპტია :)
ავტორი: