რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

წითელი ხავერდი


0:50:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
240   გრამი კარაქი (ოთახის ტემპერატურის)
300   გრამი შაქარი
3   ცალი კვერცხი
65   გრამი ზეთი
10   გრამი კაკაო
2   ს/კ საკვები საღებავი
15   გრამი ვანილი
20   გრამი ძმარი
350   გრამი ფქვილი
1   ჩ/კ სოდა
12   ჩ/კ მარილი
250   გრამი კეფირი
400   გრამი კრემ ყველი
250   გრამი საკონდიტრო შაქარი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გაახურეთ ღუმელი 175° გრადუსზე.

2

ჯამში ჩაყარეთ 300 გრამი შაქარი და 120 გრამი კარაქი. კარგად დაამიქსერეთ. დაუმატეთ კვერცხი. პატარა ჯამში ჩაყარეთ კაკაო, 10 გრამი ვანილი, ზეთი და საკვები საღებავი. კარგად აურიეთ. აურიეთ ერთმანეთში კაკაოსა და კვერცხის მასა. დაუმატეთ მარილი, ძმარი, სოდა და ფქვილი. ბოლოს ჩაასხით კეფირი და კარგად აურიეთ.

3

გამოაცხვეთ 175° გრადუსზე 30-35 წთ.

4

ჯამში მოათავსეთ კრემ ყველი, 120 გრამი კარაქი, 5 გრამი ვანილი და შაქრის ფხვნილი. კარგად დაამიქსერეთ.

5

ბისვიტი გაჭერით შუაზე. ზედა ნაწილი თხლად მოაჭერით და დააქუცმაცეთ. წაუსვით კრემი და მოაყარეთ დაქუცმაცებული ბისკვიტი.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
ვულკანივით შოკოლადის ნამცხვარი ერთგვარი პუდინგია მდნარი შოკოლადის შიგთავსით.
ვულკანივით შოკოლადის ნამცხვარი ერთგვარი პუდინგია მდნარი შოკოლადის შიგთავსით.
ავტორი:
ამ ნამცხვარს არაჩვეულებრივი ვიზუალიც აქვს და ფერადი ფანტელები კიდევ უფრო მადისაღმძვრელს ხდის.
ამ ნამცხვარს არაჩვეულებრივი ვიზუალიც აქვს და ფერადი ფანტელები კიდევ უფრო მადისაღმძვრელს ხდის.
ავტორი:
საუკეთესო ბანანის ნამცხვარი რაც კი ოდესმე გაგისინჯავთ :)
საუკეთესო ბანანის ნამცხვარი რაც კი ოდესმე გაგისინჯავთ :)
ავტორი:
ზღაპრულად გემრიელი, ტკბილი და არომატული ნამცხვარი. მიირთვით ცხელ ჩაისთან ერთად.
ზღაპრულად გემრიელი, ტკბილი და არომატული ნამცხვარი. მიირთვით ცხელ ჩაისთან ერთად.
ავტორი: