რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ვინეგრეტი

უკრაინული ვინეგრეტი ჩვენი გურმანებისთვის ერთ-ერთი ყველაზე საყვარელი სალათაა.
უკრაინული ვინეგრეტი ჩვენი გურმანებისთვის ერთ-ერთი ყველაზე საყვარელი სალათაა.

0:00:00
16 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
450   გრამი ჭარხალი
450   გრამი სტაფილო
450   გრამი კარტოფილი
2   ცალი დიდი ზომის მჟავე კიტრი
1   თავი ხახვი
230   გრამი ბარდა
2   ს/კ ზეითუნის ზეთი
12   ჩ/კ დაფქული შავი წიწაკა
1   ს/კ დაჭრილი ოხრახუში(სურვილისამებრ)
12   ჩ/კ მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გაასუფთავეთ ბოსტნეული. დიდი ზომის ქვაბში მოათავსეთ ჭარხალი. დაფარეთ წყლით, დადგით მაღალ ცეცხლზე და მიიყვანეთ დუღილამდე. შემდეგ დაუწიეთ ცეცხლს, კვლავ დააფარეთ ქვაბს თავსახური და ხარშეთ ჭარხალი დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში. ამ დროის გასვლის შემდეგ ჩაუმატეთ სტაფილო, კარტოფილი და ხარშეთ დამატებით 10 წუთის განმავლობაში. გამორთეთ გაზი და დატოვეთ ბოსტნეული ცხელ წყალში მთელი ღამით.

2

მეორე დღეს გაიკეთეთ რეზინის ხელთათმანები და ქვაბიდან ფრთხილად ამოიღეთ მოხარშული ბოსტნეული(დაიცავით სამუშაო ზედაპირი ლაქებისგან). მოაცალეთ კანი, დაჭერით პატარა კუბიკებად და მოათავსეთ დიდი ზომის თასში. დაუმატეთ იმავე ზომის კუბიკებად დაჭრილი მჟავე კიტრი და თხლად დაჭრილი ხახვი. ჩაუმატეთ ბარდა, ზეთი, წიწაკა და მარილი. მსუბუქად შეურიეთ და სურვილისამებრ გააფორმეთ ვინეგრეტი ოხრახუშით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი რეცეპტი გემრიელი და სასარგებლო ყვავილოვანი კომბოსტოს სალათის მოსამზადებლად.
მარტივი რეცეპტი გემრიელი და სასარგებლო ყვავილოვანი კომბოსტოს სალათის მოსამზადებლად.
ავტორი:
შავი ლობიოსა და სიმინდის მარცვლების სალათა ძალიან ფერადი და გემრიელი სალათაა არომატული ლაიმის საკმაზით!
შავი ლობიოსა და სიმინდის მარცვლების სალათა ძალიან ფერადი და გემრიელი სალათაა არომატული ლაიმის საკმაზით!
ავტორი:
ყვავილოვანი კომბოსტოსგან უგემრიელესი სალათები მზადდება. მარიეტა მათგან ერთ-ერთის რეცეპტს წარმოგვიდგენს.
ყვავილოვანი კომბოსტოსგან უგემრიელესი სალათები მზადდება. მარიეტა მათგან ერთ-ერთის რეცეპტს წარმოგვიდგენს.
ავტორი: