რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ვინეგრეტი

უკრაინული ვინეგრეტი ჩვენი გურმანებისთვის ერთ-ერთი ყველაზე საყვარელი სალათაა.
უკრაინული ვინეგრეტი ჩვენი გურმანებისთვის ერთ-ერთი ყველაზე საყვარელი სალათაა.

0:00:00
16 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
450   გრამი ჭარხალი
450   გრამი სტაფილო
450   გრამი კარტოფილი
2   ცალი დიდი ზომის მჟავე კიტრი
1   თავი ხახვი
230   გრამი ბარდა
2   ს/კ ზეითუნის ზეთი
12   ჩ/კ დაფქული შავი წიწაკა
1   ს/კ დაჭრილი ოხრახუში(სურვილისამებრ)
12   ჩ/კ მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გაასუფთავეთ ბოსტნეული. დიდი ზომის ქვაბში მოათავსეთ ჭარხალი. დაფარეთ წყლით, დადგით მაღალ ცეცხლზე და მიიყვანეთ დუღილამდე. შემდეგ დაუწიეთ ცეცხლს, კვლავ დააფარეთ ქვაბს თავსახური და ხარშეთ ჭარხალი დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში. ამ დროის გასვლის შემდეგ ჩაუმატეთ სტაფილო, კარტოფილი და ხარშეთ დამატებით 10 წუთის განმავლობაში. გამორთეთ გაზი და დატოვეთ ბოსტნეული ცხელ წყალში მთელი ღამით.

2

მეორე დღეს გაიკეთეთ რეზინის ხელთათმანები და ქვაბიდან ფრთხილად ამოიღეთ მოხარშული ბოსტნეული(დაიცავით სამუშაო ზედაპირი ლაქებისგან). მოაცალეთ კანი, დაჭერით პატარა კუბიკებად და მოათავსეთ დიდი ზომის თასში. დაუმატეთ იმავე ზომის კუბიკებად დაჭრილი მჟავე კიტრი და თხლად დაჭრილი ხახვი. ჩაუმატეთ ბარდა, ზეთი, წიწაკა და მარილი. მსუბუქად შეურიეთ და სურვილისამებრ გააფორმეთ ვინეგრეტი ოხრახუშით.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ქათამი სოკოს სოუსით
ბრიუსელის კონბოსტოს პასტა
პომიდორი და ყაბაყი
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
რესტორანი “პური და ღვინო“ განვითარების ახალ ეტაპზე გადავიდა
რესტორანი “პური და ღვინო“ ოდესღაც მხოლოდ იდეას წარმოადგენდა. კონცეფციის ასეთი სახით ჩამოსაყალიბებლად უამრავი საფეხურის გავლა გახდა საჭირო. ამ ეტაპების წარმატებით დაძლევას თან მოყვა რესტორნის წარმატებაც.
თარიღი: 02/03/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი ფერადი სალათა ცოცხალი ხრაშუნა ბოსტნეულით.
მარტივი ფერადი სალათა ცოცხალი ხრაშუნა ბოსტნეულით.
ავტორი:
მარტივად მოსამზადებელი, მრავალფეროვანი არომატული სალათა.
მარტივად მოსამზადებელი, მრავალფეროვანი არომატული სალათა.
ავტორი:
მარტივად მოსამზადებელი არომატული შემწვარი კარტოფილი.
მარტივად მოსამზადებელი არომატული შემწვარი კარტოფილი.
ავტორი:
ეს არის სამარხვო კერძი, რომელიც შეგიძლიათ მიირთვათ ცხელიც, ცივიც, პურით და პურის გარეშეც!
ეს არის სამარხვო კერძი, რომელიც შეგიძლიათ მიირთვათ ცხელიც, ცივიც, პურით და პურის გარეშეც!
ავტორი: