რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ვაშლის დესერტი

მარტივი კულინარიული რეცეპტი უგემრიელესი საუზმის მოსამზადებლად. მოამზადეთ და დაიწყეთ დღე ტკბილად!
მარტივი კულინარიული რეცეპტი უგემრიელესი საუზმის მოსამზადებლად. მოამზადეთ და დაიწყეთ დღე ტკბილად!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
55   გრამი კარაქი
4   ცალი ვაშლი
2   ჩ/კ სიმინდის ფქვილი
12   ჭიქა ცივი წყალი
12   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
12   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გათალეთ ვაშლები, ამოაცალეთ გული და დაჭერით 5-6 მილიმეტრის სისქის ნაჭრებად. დადგით ქვაბი ან ტაფა საშუალო ცეცხლზე და გაადნეთ კარაქი. შეურიეთ ვაშლი და აცხვეთ 6-7 წუთის განმავლობაში, სანამ ვაშლები არ დარბილდება. თან მუდმივად ურიეთ.

2

გახსენით სიმინდის ფქვილი წყალში და შემდეგ ჩაუმატეთ ვაშლს. შეურიეთ ყავისფერი შაქარი და დაფქული დარიჩინიც. ადუღეთ 2 წუთის განმავლობაში და თან ურიეთ პერიოდულად. გადმოდგით ცეცხლიდან და მიირთვით ცხლად.

3

სურვილისამებრ: შეამცირეთ სიმინდის ფქვილი 1 კოვზამდე; ყავისფერ შაქართან და დარიჩინთან ერთად დაუმატეთ 1 კოვზი ვანილიც და დაფქული მუსკატის კაკალიც. ცოტაოდენი ნიგოზიც და ქიშმიშიც, თუ გიყვართ. ძალიან გემრიელია ბლინებთან და ნაყინთან ერთად.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
სიცილიაში შავი თუთის გრანიტას ყველა ტრადიციული მენიუს დასაწყისში წააწყდებით.
სიცილიაში შავი თუთის გრანიტას ყველა ტრადიციული მენიუს დასაწყისში წააწყდებით.
ავტორი:
დარიჩინში შემწვარი ნუში ის სასუსნავია, რომელიც ნებისმიერ სადღესასწაულო სუფრას დაამშვენებს!
დარიჩინში შემწვარი ნუში ის სასუსნავია, რომელიც ნებისმიერ სადღესასწაულო სუფრას დაამშვენებს!
ავტორი:
გიყვართ ატამი?  1 საათში თქვენი საყვარელი ხილი თქვენს საყვარელ დესერტად გადაიქცევა ;)
გიყვართ ატამი? 1 საათში თქვენი საყვარელი ხილი თქვენს საყვარელ დესერტად გადაიქცევა ;)
ავტორი:
მწიფე, არომატული ალუბლისგან მომზადებული ცხელ-ცხელი ვარენიკის მირთმევის ცდუნებას ვერავინ გაუძლებს.
მწიფე, არომატული ალუბლისგან მომზადებული ცხელ-ცხელი ვარენიკის მირთმევის ცდუნებას ვერავინ გაუძლებს.
ავტორი: