რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სალათი მიმოზა

ეს ის სალათია, რომელიც ნამდვილად დაამშვენებს სადღესასწაულო სუფრებს. მისი სახელი კი, რა თქმა უნდა, გაზაფხულის ყვავილი მიმოზასგან მოდის :)
ეს ის სალათია, რომელიც ნამდვილად დაამშვენებს სადღესასწაულო სუფრებს. მისი სახელი კი, რა თქმა უნდა, გაზაფხულის ყვავილი მიმოზასგან მოდის :)

1:00:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ცალი კარტოფილი
1   ცალი დიდი სტაფილო
4   ცალი კვერცხი
250   გრამი ორაგულის კონსერვი
1   თავი პატარა ხახვი
200   გრამი მაიონეზი
კამა მოსართავად
მარილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

კარტოფილი და სტაფილო გარეცხეთ (არ გათალოთ) და ქვაბში მოხარშეთ. გააცივეთ, გაფრცქვენით და შედეგ სხვადასხვა თასებში ცალ–ცალკე წვრილად გახეხეთ.

2

მოხარშეთ კვერცხები, გააგრილეთ და დააცალკევეთ ცილა და გული. ცალ–ცალკე გახეხეთ ან წვრილად დაჭერით.

3

პატარა თასში მოათავსეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, დაფარეთ ცხელი წყლით და გააჩერეთ 10 წუთით. შემდეგ წყალი გადაწურეთ.

4

გადაწურეთ თევზის კონსერვი და ჩანგლით დააქუცმაცეთ და დასრისეთ.

5

სასალათე თასის ძირში მოათასვეთ გახეხილი კარტოფილი. გადაუსვით მაიონეზი.

6

შემდეგი ფენა თევზისაა, მოაყარეთ თევზის ფენას დაჭრილი ხახვი და ისევ მაიონეზი გადაუსვით.

7

მოაყარეთ კვერცხის ცილა და კვლავ მაიონეზი გადაუსვით.

8

შემდეგი ფენა გახეხილი სტაფილო უნდა იყოს და ამ ფენასაც მაიონეზი გადაუსვით.

9

მოაყარეთ კვერცხის გული. ეს ბოლო ფენაა.

10

სალათას შეგიძლიათ დაჭრილი კამა მოაყაროთ ან მორთოთ თქვენი სურვილისამებრ.

11

სალათის შენახვა მაცივარში 2–3 დღემდე შეგიძლიათ.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
იხილეთ მარიეტას რეცეპტი სალათა ოლივიეს მოსამზადებლად. თქვენ როგორ ამზადებთ ოლივიეს?
იხილეთ მარიეტას რეცეპტი სალათა ოლივიეს მოსამზადებლად. თქვენ როგორ ამზადებთ ოლივიეს?
ავტორი:
ვინეგრეტის რეცეპტი ბოსტნეულით და მჟავე კომბოსტოთი ძალიან მარტივია, მაგრამ
არა მოსაწყენი.
ვინეგრეტის რეცეპტი ბოსტნეულით და მჟავე კომბოსტოთი ძალიან მარტივია, მაგრამ არა მოსაწყენი.
ავტორი:
არ გამოტოვოთ ცეზარის კიდევ ერთი გემრიელი რეცეპტი :)
არ გამოტოვოთ ცეზარის კიდევ ერთი გემრიელი რეცეპტი :)
ავტორი:
მარტივი, ფერადი, გემრიელი, მრავალფეროვანი, მრავალფენიანი სალათა :)
მარტივი, ფერადი, გემრიელი, მრავალფეროვანი, მრავალფენიანი სალათა :)
ავტორი: