რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ვინეგრეტის სალათი

ვინეგრეტის რეცეპტი ბოსტნეულით და მჟავე კომბოსტოთი ძალიან მარტივია, მაგრამ არა მოსაწყენი.
ვინეგრეტის რეცეპტი ბოსტნეულით და მჟავე კომბოსტოთი ძალიან მარტივია, მაგრამ
არა მოსაწყენი.

0:50:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

დღესდღეობით ყველაზე ხშირად ეს სალათი შედგება: ჭარხლისგან, კარტოფილისგან, კიტრის მწნილისა და სტაფილოსგან, მაგრამ კომბოსტოს მწნილით ის კიდევ უფრო გემრიელია. თვითონ სახელწოდება „ვინეგრეტი“ მოვიდა საფრანგეთიდან: "vinaigre" ქვია სალათის მოსასხამს მდოგვით, ზეითუნის ზეთით და ძმრით. ჩვენთან კი ტრადიციული პროვანსალური მოსასხამი გახდა სალათი - ალბათ, მე-18 საუკუნის ფრანგული ენისა და კულინარიული ტექნიკის არასაკმარისი ცოდნის გამო.

რეცეპტის ინგრედიენტები
5   ცალი კარტოფილი
2   ცალი სტაფილო
2   ცალი ჭარხალი
100   გრამი მწვანე გაროხი
100   გრამი მჟავე კომბოსტო
3   ცალი კიტრის მწნილი
1   თავი თეთრი ხახვი
2   ს/კ მცენარეული ზეთი
გემოვნებით მარილი და პილპილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

კარტოფილი, სტაფილო და ჭარხალი მოხარშეთ მზადყოფნამდე, შეძლებისდაგვარად გაასუფთავეთ კანისგან და დაჭერით 5-6 მმ. კუბიკებად. ასევე შეგიძლიათ ამ ბოსტნეულის ღუმელში მომზადება - ყველა მათგანი უნდა შეახვიოთ ცალ-ცალკე ფოლგაში, ოღონდ წინასწარ უნდა მოასხათ ზეითუნის ზეთი და გამოაცხოთ 200 გრადუს ტემპერატურაზე დაახლოებით 40 წუთის განმავლობაში. ამ შემთხვევაში ბოსტნეულის გემო უფრო მეტად იქნება გაჯერებული.

2

ხახვი და კიტრის მწნილი დაჭერით 2-ჯერ უფრო პატარა კუბიკებად ვიდრე ბოსტნეული.

3

მჟავე კომბოსტო დაჭერით თხლად, მოკლე ფენებად, ისე რომ მისი სალათაში შერევა მოსახერხებელი იყოს.

4

გააერთიანეთ ყველა კომპონენტი, შეაზავეთ მცენარეული ზეთით, მარილით და შავი პილპილით. კარგად მოურიეთ და გემრიელად მიირთვით.

შეგიძლიათ უარი თქვათ ტრადიციულ სალათზე და სიახლისთვის დაამატოთ მწვანე ვაშლი ან
მოცვი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
არ გამოტოვოთ ცეზარის კიდევ ერთი გემრიელი რეცეპტი :)
არ გამოტოვოთ ცეზარის კიდევ ერთი გემრიელი რეცეპტი :)
ავტორი:
იხილეთ მარიეტას რეცეპტი სალათა ოლივიეს მოსამზადებლად. თქვენ როგორ ამზადებთ ოლივიეს?
იხილეთ მარიეტას რეცეპტი სალათა ოლივიეს მოსამზადებლად. თქვენ როგორ ამზადებთ ოლივიეს?
ავტორი:
ჯანსაღი და გემრიელი ვინეგრეტის სალათის რეცეპტი რუსეთიდან.
ჯანსაღი და გემრიელი ვინეგრეტის სალათის რეცეპტი რუსეთიდან.
ავტორი:
უგემრიელესი ბოსტნეულის სალათა შუბა დიდი პოპულარობით სარგებლობს ქართველ გურმანთა რიგებში.
უგემრიელესი ბოსტნეულის სალათა შუბა დიდი პოპულარობით სარგებლობს ქართველ გურმანთა რიგებში.
ავტორი: