რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სააღდგომო ჯვრიანი ფუნთუშები

სააღდგომო ფუნთუშები, რომლებიც ისეთი გემრიელია, რომ დღესასწაულის შემდეგაც ხშირად მოამზადებთ.
სააღდგომო ფუნთუშები, რომლებიც ისეთი გემრიელია, რომ დღესასწაულის შემდეგაც ხშირად მოამზადებთ.

0:00:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
34   ჭიქა თბილი წყალი (45C)
3   ს/კ კარაქი
1   ს/კ რძის ფხვნილი
14   ჭიქა თეთრი შაქარი
38   ჩ/კ მარილი
1   ცალი კვერცხი
1   ცალი კვეცხის ცილა
1   ცალი კვერცხის გული
3   ჭიქა ფქვილი
1   ს/კ მშრალი აქტიური საფუარი
34   ჭიქა მოცხარის ჩირი
1   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
2   ს/კ წყალი
12   ჭიქა შაქრის პუდრა
14   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
2   ჩ/კ რძე
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მოათავსეთ თბილი წყალი, კარაქი, რძის ფხვნილი, 1/4 ჭიქა შაქარი, მარილი, კვერცხი, ცილა, ფქვილი და საფუარი პურის საცხობში და მოზილეთ ცომი.

2

მოზელის დამთავრებამდე 5 წუთით ადრე, დაუმატეთ მოცხარის ჩირი და დარიჩინი. დატოვეთ საცხობში აფუებლად. (თუ პურის საცხობი არ გაქვთ, შეგიძლიათ ცომი ხელით/მიქსერით მოზილოთ: თავდაპირველად, საფუარი თბილ წყალში გახსენით და 5 წუთით გააჩერეთ. დაუმატეთ ფქვილი, რძის ფხვნილი, შაქარი, მარილი, კვერცხი, ცილა და მოზილეთ. დაუმატეთ დარბილებული კარაქი, დარიჩინი და მოცხარი და გააგრძელეთ ზელა. ცომი ცხიმმოსმულ თასზე გადაიტანეთ, საკვების შესაფუთი ცელოფანი და ქაღალდის ხელსახოცი დააფარეთ და დააცადეთ აფუვდეს, დაახლოებით 1 საათით. შემდეგ, ჩვეულებრივ, მიყევით რეცეპტის შემდგომ ინსტრუქციას.)

3

გადმოიტანეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, დააფარეთ და 10 წუთით დატოვეთ.

4

გააკეთეთ 12 ბურთულა და მოათავსეთ 22X33 სმ ზომის საცხობ ლანგარზე. დააფარეთ და თბილ ადგილას დადეთ რომ აფუვდეს, დაახლოებით 35–40 წუთით.

5

ათქვიფეთ კვერცხის გული და 2 ს/კ წყალი. ფუნჯით გადაუსვით ფუნთუშებს.

6

აცხვეთ 190 C-ზე 20 წუთით. შემდეგ გადმოიღეთ ლანგრიდან და გააგრილეთ რკინის ცხაურზე.

7

გააკეთეთ ჯვრები: ერთად ათქვიფეთ შაქრის პურდა, ვანილი და რძე. მიღებული მასა გადაიტანეთ კრემის მოსართავ ფორმაში(საკონდიტრო ტომარა) და გააკეთეთ ჯვრის ფორმა თითოეულ ფუნთუშაზე. გემრიელად მიირთვით! :)

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
თქვენი სააღდგომო სუფრის მშვენება – უგემრიელესი ნამცხვარი, რომელიც პირველივე დანახვისთანავე მოგხიბლავთ.
თქვენი სააღდგომო სუფრის მშვენება – უგემრიელესი ნამცხვარი, რომელიც პირველივე დანახვისთანავე მოგხიბლავთ.
ავტორი:
გაილამაზეთ სააღდგომო სუფრა ამ მადისაღმძვრელი ქაფქეიქებით. მოუხმეთ ფანტაზიას გააფორმეთ სურვილისამებრ.
გაილამაზეთ სააღდგომო სუფრა ამ მადისაღმძვრელი ქაფქეიქებით. მოუხმეთ ფანტაზიას გააფორმეთ სურვილისამებრ.
ავტორი:
ყველა ქვეყანას პასკის განსხვავებული რეცეპტი აქვს. გთავაზობთ ბერძნული სააღდგომო პურის რეცეპტს.
ყველა ქვეყანას პასკის განსხვავებული რეცეპტი აქვს. გთავაზობთ ბერძნული სააღდგომო პურის რეცეპტს.
ავტორი:
მოამზადეთ თოთო ისპანახის ფოთლები ბრინჯთან ერთად და მიიღეთ საუკეთესო ბერძნული სააღდგომო ლანჩი.
მოამზადეთ თოთო ისპანახის ფოთლები ბრინჯთან ერთად და მიიღეთ საუკეთესო ბერძნული სააღდგომო ლანჩი.
ავტორი: