რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ორიგინალური საუზმე

ორიგინალური და უგემრიელესი საუზმე, რომელიც თქვენი ენერგიული დღის დასაწყისი გახდება :)
ორიგინალური და უგემრიელესი საუზმე, რომელიც თქვენი ენერგიული დღის დასაწყისი გახდება :)

0:00:00
8 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
8   ცალი კრუასანის მზა ცომი
8   ნაჭერი მოხარშული ბეკონი
12   ცალი წითელი ბულგარული წიწაკა
12   ცალი მწვანე ბულგარული წიწაკა
5   ცალი კვერცხი
1   ჭიქა გახეხილი ჩედარი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
1   ცალი კვერცხი თავზე მოსასმელად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 190 C–ზე.

2

კვერცხები თასში ათქვიფეთ და შეურიეთ დაჭრილი წითელი და მწვანე ბულგარული წიწაკა. შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. წვით კვერცხი ტაფაზე ისე, რომ ერბო–კვერცხი მიიღოთ.

3

პერგამენტის ქაღალდზე დაალაგეთ კრუასანის 8 ცალი ცომი ვარსკვლავის ფორმის მსგავსად.

4

თითოეულ ცომზე დააწყეთ ბეკონის ნაჭერი. წრიულად მოაყარეთ ჯერ ყველის ნახევარი, შემდეგ ერბოკვერცხი და ბოლოს ისევ დარჩენილი ყველი.

5

გადმოკეცეთ კრუასანები. შეგიძლიათ, სურვილისამებრ, თავზე მოუსვათ გათქვეფილი კვერცხი, რაც ცომს ოქროსფერ შეფერილობას მიანიჭებს.

6

აცხვეთ 20 წუთით, სანამ კრუასანის ცომი არ გადაიბრაწება.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
უგემრიელესი ქათმის ღვეზელი, რომელიც სტაფილოს, ბარდისა და ნიახურისგან მზადდება.
უგემრიელესი ქათმის ღვეზელი, რომელიც სტაფილოს, ბარდისა და ნიახურისგან მზადდება.
ავტორი:
ტრადიციულად უგემრიელესი ქათმის ღვეზელის რეცეპტი. მოამზადეთ და ისიამოვნეთ!
ტრადიციულად უგემრიელესი ქათმის ღვეზელის რეცეპტი. მოამზადეთ და ისიამოვნეთ!
ავტორი:
გალეტის მარტივი რეცეპტი. თხის ყველი გალეტს კიდევ უფრო გერიელს ხდის :)
გალეტის მარტივი რეცეპტი. თხის ყველი გალეტს კიდევ უფრო გერიელს ხდის :)
ავტორი:
ფუმფულა ხაჭოს ღვეზელები მთელი ოჯახისთვის. გემრიელი და სასარგებლოა ყველასთვის.
ფუმფულა ხაჭოს ღვეზელები მთელი ოჯახისთვის. გემრიელი და სასარგებლოა ყველასთვის.
ავტორი: