რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ხორციანი ღვეზელები

გიზიარებთ გემრიელი ხორციანი ღვეზელების რეცეპტს. შეიძლება ერთი შეხედვით რთული მოგეჩვენოთ, მაგრამ ყველაფერი გამოცდილების და პრაქტიკის ამბავია :)
გიზიარებთ გემრიელი ხორციანი ღვეზელების რეცეპტს. შეიძლება ერთი შეხედვით რთული მოგეჩვენოთ, მაგრამ ყველაფერი გამოცდილების და პრაქტიკის ამბავია :)

3:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

ხორციანი ღვეზელები გემრიელია როგოც ცხობის შემდეგ, ასევე ცივად. ძალიან მოსახერხებელია წასაღებად და სამგზავროდ. თუმცა ახალ გამომცხვარ თბილ ღვეზელებს არაფერი შეედრება. მე ხშირად წინასწარ ვამზადებ ღვეზელის ცომსა და გულს, მაცივარში ვინახავ და განსაკუთრებულ მომენტებში ვაცხობ საჭირო რაოდენობით.

რეცეპტის ინგრედიენტები
600   გრამი ფქვილი
1   ჩ/კ საფუარი
1   ჩ/კ შაქარი
1   ჩ/კ მარილი
50   გრამი მარგარინი
2   ჩ/ჭ თბილი წყალი
400   გრამი მოხარშული საქონლის ხორცი
12   ჩ/ჭ მოხარშული ბრინჯი
2   ცალი მოხარშული კვერცხი
1   თავი ხახვი
50   გრამი კარაქი
გემოვნებით მარილი და პილპილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ავიღოთ მოზრდილი თასი, მოვათავსოთ ფქვილი და შევურიოთ მას საფუარო. კარგად ავურიოთ კოვზით ან ხელით. შუაგულში მოვათავსოთ მარილი, შაქარი, მარგარინი და წყალი და მოვზილოთ ცომი. შევაზილოთ მას 1ჩ/კ ზეთი და გადავაკრათ პოლიეთილენის პარკი, შევფუთოთ და დავდგათ თბილ ადგილას გასაფუებლად დაახლოებით 2 სთ.

2

შიგთასისთვის ხორცსაკეპ მანქანაში გავატაროთ მოხარშული ხორცი. წვრილად დაჭრილი ხახვი მოვშუშოთ ტაფაზე კარაქში. დავამატოთ გატარებული ხორცი და გავაგრძელოთ შუშვა. გადმოვდგათ ცეცხლიდან და შევურიოთ მოხარშული ბრინჯი, მარილი, პილპილი და კამა.

3

გაფუებული ცომი გადმოვიტანოთ ხის დაფაზე. ხელით გავაბრტყელოთ 2 სმ-ის სისქეზე და მოვჭრათ პატარა გუნდები ჭიქით, თანაბარი ზომის ღვეზელები რომ გამოვიდეს. ხელით გავაბრტყელოთ თითოეული და მოვათავსოთ მათზე თითო ჩ/კ შიგთავსი, შევუკრათ პირები და მივცეთ სასურველი ფორმა. გაცხელებულ ღრმა ტაფაში ჩავასხათ ბლომად ზეთი და ჩავალაგოთ ღვეზელები გამოსაცხობად.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
უგემრიელესი ქათმის ღვეზელი, რომელიც სტაფილოს, ბარდისა და ნიახურისგან მზადდება.
უგემრიელესი ქათმის ღვეზელი, რომელიც სტაფილოს, ბარდისა და ნიახურისგან მზადდება.
ავტორი:
ფუმფულა ხაჭოს ღვეზელები მთელი ოჯახისთვის. გემრიელი და სასარგებლოა ყველასთვის.
ფუმფულა ხაჭოს ღვეზელები მთელი ოჯახისთვის. გემრიელი და სასარგებლოა ყველასთვის.
ავტორი:
გალეტის მარტივი რეცეპტი. თხის ყველი გალეტს კიდევ უფრო გერიელს ხდის :)
გალეტის მარტივი რეცეპტი. თხის ყველი გალეტს კიდევ უფრო გერიელს ხდის :)
ავტორი:
უგემრიელესი ღვეზელი, რომელიც ნამდვილად არ დატოვებს თქვენს მეგობრებსა და ახლობლებს გულგრილს.
უგემრიელესი ღვეზელი, რომელიც ნამდვილად არ დატოვებს თქვენს მეგობრებსა და ახლობლებს გულგრილს.
ავტორი: