რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ნაყინის სენდვიჩი

შინ ძალიან მარტივად შეგიძლიათ მოამზადოთ განსაკუთრებით გემრიელი ნაყინის სენდვიჩი.
შინ ძალიან მარტივად შეგიძლიათ მოამზადოთ განსაკუთრებით გემრიელი ნაყინის სენდვიჩი.

9:00:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
170   გრამი უმარილო კარაქი
1   ჭიქა ფქვილი
34   ჭიქა კაკაოს ფხვნილი
34   ჩ/კ გამაფხვირებელი
34   ჩ/კ მარილი
200   გრამი შაქარი
2   ცალი დიდი კვერცხი
2   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
ვანილის ნაყინი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 C -ზე. წაუსვით ცხიმი 33x45 სმ ზომის საცხობ ლანგარს და დააფინეთ პერგამენტი.

2

საშუალო ზომის თასში აურიეთ ფქვილი, კაკაო, გამაფხვიერებელი და მარილი.

3

დიდ თასში თქვიფეთ გამდნარი და შეგრილებული კარაქი და შაქარი კრემის მიღებამდე. სათითაოდ დაუმატეთ კვერცხი და თქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. შეურიეთ ვანილი, დაუმატეთ ფქვილი და კარგად შეათქვიფეთ. მიიღებთ სქელ ცომს.

4

ცომი კოვზით საცხობ ლანგარზე გადაიტანეთ, დანით ზედაპირი მოასწორეთ, რომ თხელი ფენა მიიღოთ. აცხვეთ 10–12 წუთით. შემდეგ გადაიტანეთ რკინის ცხაურზე და ბოლომდე გააცივეთ.

5

გამომცხვარი ფენა რომ გაცივდება, ნაყინი საყინულიდან გამოიღეთ და ცოტა ხნით ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ, რომ ოდნავ დარბილდეს.

6

პერგამენტის დახმარებით სენდვიჩის ფენა საჭრელ დაფაზე გადაიტანეთ. სიგანეზე ორ თანაბარ 22x33 სმ ზომის ნაჭრებად გაყავით. ნაყინი დიდი კოვზით თანაბრად დაიტანეთ ნამცხვრის ერთ ნაჭერზე, შემდეგ კი დანით მოასწორეთ. ზემოდან დარჩენილი ნაჭერი დაადეთ (ზედა მხარე ქვემოთ, ნაყინისაკენ მოაქციეთ). მაშინვე შეახვიეთ საკვების შესაფუთ ცელოფანში და გაყინეთ გამაგრებამდე, სულ მცირე 8 საათით.

7

დიდი სენდვიჩი საყინულიდან გამოიღეთ და მოხსენით ცელოფანი. კიდეები ნახევარი სანტიმეტრის სისქეზე ჩამოჭერით და დარჩენილი ნაწილი 12 ცალ სენდვიჩად გაყავით. თითოეული სენდვიჩი ცელოფანში კვლავ კარგად შეახვიეთ და გამაგრებამდე გაყინეთ, შემდეგ კი გემრიელად მიირთვით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ვინც შოკოლადის ნაყინს ანიჭებთ უპირატესობას, ეს რეცეპტი არ გამოტოვოთ :)
ვინც შოკოლადის ნაყინს ანიჭებთ უპირატესობას, ეს რეცეპტი არ გამოტოვოთ :)
ავტორი:
შემწვარი ატამი მასკარპონეს ნაყინით ძალიან გემრიელი ევროპული დესერტია. მოამზადეთ ის საკუთარ სახლში!
შემწვარი ატამი მასკარპონეს ნაყინით ძალიან გემრიელი ევროპული დესერტია. მოამზადეთ ის საკუთარ სახლში!
ავტორი:
ეს უბრალოდ ნაყინი არაა, ეს არის მასკარპონეს ნაყინი უგემრიელესი ხილით და ხრამუნა გრანოლათი :)
ეს უბრალოდ ნაყინი არაა, ეს არის მასკარპონეს ნაყინი უგემრიელესი ხილით და ხრამუნა გრანოლათი :)
ავტორი:
ალუბლის შერბეთი მზადდება ძალიან მარტივად და აგრილებს ძალიან გემრიელად! შეაფასეთ რეცეპტი :)
ალუბლის შერბეთი მზადდება ძალიან მარტივად და აგრილებს ძალიან გემრიელად! შეაფასეთ რეცეპტი :)
ავტორი: