რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ლიმონისა და ჯინჯერის ფხვიერი ნამცხვარი

მარტივი რეცეპტი უგემრიელესი ლიმონის ფილების მოსამზადებლად. ჯინჯერი ამ ნამცხვარს დაუვიწყარ არომატს ანიჭებს.
მარტივი რეცეპტი უგემრიელესი ლიმონის ფილების მოსამზადებლად. ჯინჯერი ამ ნამცხვარს დაუვიწყარ არომატს ანიჭებს.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
100   გრამი დაჭრილი კარაქი
50   გრამი შაქრის პუდრა
1   ცალი დიდი ლიმონის გახეხილი კანი
8   ნაჭერი ჯინჯერი/ კოჭა
175   გრამი ფქვილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გავაცხელოთ ღუმელი 130-150 გრადუსზე და შევდგათ ჭურჭელი.

2

გასქურაზე დავდგათ ჯამი, მოვათავსოთ კარაქი და ხის კოვზით ვურიოთ, სანამ არ დარბილდება. დავამატოთ შაქარი გახეხილი ლიმნის კანთან და წვრილად დაჭრილ ჯინჯერთან ერთად და მოვურიოთ. ამ ყველაფერს დავამატოთ ფქვილი და მოვურიოთ ხელით, რათა ფაფუკი ცომი მივიღოთ. შემდეგ გახურებულ ფორმაში თანაბრად გავანაწილოთ ცომი და იმავე ტემპერატურაზე დაახლოებით 40 წუთი ვაცხოთ, სანამ ღია ოქროსფერი არ გახდება.

3

გამოცხობის შემდეგ დავჭრათ ნაჭრებად და დავტოვოთ იმავე ჭურჭელში, სანამ არ გაცივდება. ბოლოს გადმოვიტანოთ თეფშზე და დავაყროთ შაქრის პუდრა.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
ცივი ყავა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
უმარტივესი ფაფუკი შოკოლადის ნამცხვარი, რომლის ცომის მომზადება მხოლოდ რამდენიმე წუთს წაგართმევთ.
უმარტივესი ფაფუკი შოკოლადის ნამცხვარი, რომლის ცომის მომზადება მხოლოდ რამდენიმე წუთს წაგართმევთ.
ავტორი:
ნამცხვარი, რომელიც უგემრიელესია ჩაისთან ერთად მისართმევად!
ნამცხვარი, რომელიც უგემრიელესია ჩაისთან ერთად მისართმევად!
ავტორი:
უგემრიელესი ნამცხვარი ვიქტორია ბისკვიტის ორი ფენითა და ხილის ჯემით.
უგემრიელესი ნამცხვარი ვიქტორია ბისკვიტის ორი ფენითა და ხილის ჯემით.
ავტორი:
ბანანის ნამცხვარს ძალიან უხდება შოკოლადი, მაგრამ სიტყვა საქმის გარეშე არ დაიჯერება. გამოაცხვეთ და დარწმუნდით.
ბანანის ნამცხვარს ძალიან უხდება შოკოლადი, მაგრამ სიტყვა საქმის გარეშე არ დაიჯერება. გამოაცხვეთ და დარწმუნდით.
ავტორი: