რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად

კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.

1:00:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

 Calabash stir fry recipe step 1 photo   

 

ამ გემრიელი და მარტივი რეცეპტის მოსამზადებლად დიდი ძალისხმევა არ დაგეხარჯებათ. ქათმის ხორცის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ღორის ხორცის რბილი ნაჭრები. კალაბაში ამ კერძს განსაკუთრებულ გემოვნურ თვისებებს სძენს. მისი შეძენა უკვე შესაძლებელია აგროჰაბში.

რეცეპტის ინგრედიენტები
400   გრამი კალაბაში
500   გრამი ქათმის ფილე
5   ს/კ ზეთი
4   კბილი ნიორი
2   ცალი მშრალი წიწაკა
1   თავი წითელი ხახვი
5   ღერი ქინძის ბოლოები
1   ს/კ სოიოს სოუსი
1   ს/კ სეზამის ზეთი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

კალაბაში გავრეცხოთ და დავჭრათ მოგრძო ნაჭრებად.

2

გავამზადოთ ბოსტნეული. ხახვი დავჭრათ ალყა-ალყა - ქინძის ბოლოები, მშრალი წიწაკა და ნიორი კი მსხვილად.

3

გავამზადოთ წინასწარ მოხარშული ქათმის ფილე და დავჭრათ მოგრძო ნაჭრებად.

4

ღრმა ტაფაში ჩავასხათ ზეთი, შემოვდგათ ქურაზე და გავაცხელოთ. ზეთი რომ დუღილს დაიწყებს ჩავუმატოთ წიწაკა, ქინძი და ნიორი, ვშუშოთ მანამ სანამ ნიორი მოოქროსფრო/მოყავისფრო ფერს არ მიიღებს. შემდეგ ჩავუმატოთ დაჭრილი კალაბაში, კარგად ამოვურიოთ და გავაჩეროთ დაახლოებით 5-7 წუთის განმავლობაში.

5

ბოლოს ტაფაში ჩავამატოთ ქათმის ფილე, მოვასხათ სოიოს სოუსი, სეზამის ზეთი და დავუმატოთ 3 სუფრის კოვზი წყალი. რამოდენიმეჯერ კარგად ამოვურიოთ. კერძი მზად არის, გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
დამიჯერეთ, ამ შაურმის გასინჯვის შემდეგ მისი გარეთ ყიდვის სურვილი გაგიქრებათ!
დამიჯერეთ, ამ შაურმის გასინჯვის შემდეგ მისი გარეთ ყიდვის სურვილი გაგიქრებათ!
ავტორი:
სწრაფი და მარტივი რეცეპტი ქათმის გემრიელად მოსამზადებლად.
სწრაფი და მარტივი რეცეპტი ქათმის გემრიელად მოსამზადებლად.
ავტორი:
ეს კერძი იდეალურია ბავშვებისთვის
ეს კერძი იდეალურია ბავშვებისთვის
ავტორი:
ინგრედიენტთა ეს კომბინაცია განსაკუთრებით გემრიელს ხდის ქათამს.
ინგრედიენტთა ეს კომბინაცია განსაკუთრებით გემრიელს ხდის ქათამს.
ავტორი: