რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბადრიჯნის მარაო

ბადრიჯნის "მარაო" – ორიგინალური რეცეპტი ხმელთაშუაზღვისპირეთიდან.
ბადრიჯნის "მარაო" – ორიგინალური რეცეპტი ხმელთაშუაზღვისპირეთიდან.

1:30:00
2 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ცალი დიდი ბადრიჯანი
ზეითუნის ზეთი
მარილი
ახლად დაფქული შავი პილპილი
3   ცალი დიდი პომიდორი
2   კბილი დაკეპილი ნიორი
დაჭრილი რეჰანი
170   გრამი დაფშვნილი ფეტა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 C-ზე. ბადრიჯანი გარეცხეთ და გაამშრალეთ. ბადრიჯანი სიგრძეზე თხელ ნაჭრებად დაჭერით, მაგრამ ბოლომდე არ ჩაჭრათ (თითოეული ნაჭერი მიმაგრებული უნდა იყოს ყუნწზე). ბადრიჯნის ყველა ნაჭერი ორივე მხრიდან მარილით კარგად შეაზავეთ. ლანგარზე ქაღალდის ხელსახოცები დააფინეთ და დამარილებული ბადრიჯანი მოათავსეთ. ლანგარი დახრილ მდგომარეობაში მოათავსეთ. ამ გზით ბადრიჯნიდან გამოსული სითხე ლანგრის ბოლოში დაგროვდება. დატოვეთ ბადრიჯანი ასე 30 წუთიდან 1 საათამდე. შემდეგ გაავლეთ ცივი წყლის ქვეშ.

2

თითოეული ნაჭერი ზეითუნის ზეთით, მარილითა და პილპილით შეაზავეთ. საცობ ლანგარზე დააფინეთ პერგამენტი და ბადრიჯანი მარაოსავით გაშალეთ. თითოეულ ნაჭერზე რამდენიმე ცალი რგოლებად დაჭრილი პომიდორი დადეთ, მოაყარეთ დაკეპილი ნიორი და რეჰანი. მოასხურეთ ზეითუნის ზეთი.

3

აცხვეთ 45 წუთით. თუ საცხობ ლანგარზე წვენი დაგროვდება მაშინ კიდევ 15 წუთით აცხვეთ. ცხობის დრო ბადრიჯნის ზომაზეა დამოკიდებული.

4

როცა გამოცხვება მოაყარეთ დაფშვნილი ფეტა და მიირთვით თბილი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გთავაზობთ თურქული ხალვის მომზადების წესს.
გთავაზობთ თურქული ხალვის მომზადების წესს.
ავტორი:
მარტივი კასეროლის რეცეპტი – რომელიც აუცილებლად დაიმსახურებს თქვენს მოწონებას.
მარტივი კასეროლის რეცეპტი – რომელიც აუცილებლად დაიმსახურებს თქვენს მოწონებას.
ავტორი:
კიდევ ერთი მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე თქვენი სადღესასწაულო სუფრის გასამრავალფეროვნებლად!
კიდევ ერთი მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე თქვენი სადღესასწაულო სუფრის გასამრავალფეროვნებლად!
ავტორი: