რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მარწყვის ტორტი

საუკეთესო რეცეპტი უგემრიელესი მარწყვის ტორტის მოსამზადებლად.
საუკეთესო რეცეპტი უგემრიელესი მარწყვის ტორტის მოსამზადებლად.

0:00:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   პაკეტი ვანილის პუდინგის ფხვნილი
450   მლ/ლ რძე
2   ს/კ შაქარი
100   გრამი დარბილებული კარაქი
50   გრამი შაქრის პუდრა
600   გრამი მარწყვი
40   გრამი თხლად დაჭრილი ნუში
40   გრამი ნახევრად მწარე შოკოლადი
2   ს/კ ფორთოხლის ჯემი
100   გრამი დარბილებული კარაქი
60   გრამი შაქარი
1   ცალი კვერცხის გული
180   გრამი ფქვილი
3   ცალი კვერცხი
მწიკვი მარილი
120   გრამი შაქარი
80   გრამი ფქვილი
250   მლ/ლ წითელი ხილის წვენი
2   ს/კ შაქარი
1   პაკეტი ტორტის უფერო მინანქრის ფხვნილი
40   გრამი თხლად დაჭრილი ნუში
საცხობი ქაღალდი ფორმისთვის
ფქვილი სამუშაოდ
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

პუდინგის ფხვნილს შეურიეთ ცოტაოდენი რძე, დანარჩენი რძე ადუღებამდე მიიყვანეთ, დაამატეთ პუდინგის ფხვნილიანი რძე. წამოადუღეთ. შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან და გააცივეთ. თან დროდადრო ურიეთ, რომ თავი არ გაუშრეს.

2

გააცხელეთ ღუმელი. ფორმაში ჩააფინეთ საცხობი ქაღალდი. 100 გრ კარაქი და 60 გრ შაქარი ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე, დაუმატეთ კვერცხის გული, 180 გრ ფქვილი და მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი. გააბრტყელეთ და ჩადეთ ფორმაში. დაჩხვლიტეთ ჩანგლით და აცხვეთ 175°-ზე 15 წუთი. გააგრილეთ, ამოიღეთ ფორმიდან და დადეთ ცხაურზე გასაცივებლად.

3

ფორმაში ისევ ჩააფინეთ საცხობი ქაღალდი. კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. ცილა ათქვიფეთ მარილთან ერთად გამაგრებამდე, შეურიეთ 120 გრ შაქარი და კვერცხის გული. დაუმატეთ 80 გრ ფქვილი და ფრთხილად მოურიეთ. ჩაასხით ფორმაში და აცხვეთ 25 წუთი. გააგრილეთ, ამოიღეთ ფორმიდან, მოაცილეთ ქაღალდი და აცადეთ ბოლომდე გაცივება.

4

100 გრ კარაქს და 50 გრ შაქრის პუდრას ურიეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. ნელ-ნელა დაუმატეთ გაცივებული პუდინგი. კარაქი და პუდინგი ერთნაირი ტემპერატურის უნდა იყოს. მიღებული კრემი დადგით გრილ ადგილას.

5

მარწყვი გარეცხეთ და შუაზე დაჭერით. ნუში ოდნავ მოხალეთ უცხიმოდ. შოკოლადი დატეხეთ, ორთქლზე გაადნეთ და წაუსვით ფხვიერი ცომისგან გამომცხვარ ფირფიტას. დააფარეთ ბისკვიტი, ზემოდან წაუსვით ფორთოხლის ჯემი, გვერდებზე და ზედაპირზე წაუსვით კრემი და მოაწყვეთ მარწყვი.

6

ხილის წვენს შეურიეთ შაქარი და ტორტის მინანქრის ფხვნილი. პაკეტზე მოთავსებული მიტითებების მიხედვით მოამზადეთ ტორტის მინანქარი და წაუსვით ნამცხვარს. გვერდები მორთეთ თხლად დაჭრილი ნუშით.

რჩევა: 

შეგიძლიათ ფირფიტა და ბისკვიტი წინა დღითაც გამოაცხოთ.

ვარიანტები:

ნამცხვარს მოაყარეთ ქოქოსის ფანტელი და მორთეთ პიტნის ფოთლებით. ფორთოხლის ჯემის ნაცვლად, შეგიძლიათ გამოიყენოთ გარგარის ან მარწყვის ჯემი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
საუკეთესო რეცეპტი უგემრიელესი ვაშლის ტორტის მოსამზადებლად.
საუკეთესო რეცეპტი უგემრიელესი ვაშლის ტორტის მოსამზადებლად.
ავტორი:
მარწყვის ტორტის გამოცხობა არც ისე რთულია. გაეცანით ჩემს მიერ გამოცდილ რეცეპტს და შეაფასეთ.
მარწყვის ტორტის გამოცხობა არც ისე რთულია. გაეცანით ჩემს მიერ გამოცდილ რეცეპტს და შეაფასეთ.
ავტორი:
ტორტი “პრაღა” ყველასათვის ცნობილი და საყვარელი დესერტია.
ტორტი “პრაღა” ყველასათვის ცნობილი და საყვარელი დესერტია.
ავტორი:
კარგად ცნობილი იტალიური დესერტის, ტირამისუს, ეს ნაირსახეობა განსაკუთრებით გემრიელია.
კარგად ცნობილი იტალიური დესერტის, ტირამისუს, ეს ნაირსახეობა განსაკუთრებით გემრიელია.
ავტორი: