რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ლორის, კარტოფილისა და სიმინდის წვნიანი

წვნიანის რეცეპტები არასდროსაა საკმარისი. კიდევ ერთი უგემრიელესი წვნიანის რეცეპტი კულინარიაზე. მოამზადეთ ახალი კერძი :)
წვნიანის რეცეპტები არასდროსაა საკმარისი. კიდევ ერთი უგემრიელესი წვნიანის რეცეპტი კულინარიაზე. მოამზადეთ ახალი კერძი :)

1:00:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ჭიქა მოხარშული ლორი
6   ნაჭერი შემწვარი ბეკონი
5 12   ს/კ კარაქი, გაყოფილი
1   თავი დაჭრილი საშუალო ხახვი
2   ცალი დაჭრილი სტაფილო
2   ცალი დაჭრილი ნიახურის ღერო
800   გრამი ქათმის ბულიონი
5   ცალი წითელი კარტოფილი
34   ჩ/კ ხმელი ორეგანო
14   ჩ/კ ხმელი ქონდარი
1   ცალი დაფნის ფოთოლი
მარილი
ახლად დაფქული შავი პილპილი
1 12   ჭიქა სიმინდის მარცვლები
14   ჭიქა ფქვილი + 2 ს/კ
3   ჭიქა რძე
12   ჭიქა არაჟანი
მწვანე ხახვი მოსართავად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

საშუალო ტემპერატურაზე დიდ ქვაბში გაადნეთ 1 ½ ს/კ კარაქი. დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი, სტაფილო, ნიახური და თუშეთ დარბილებამდე, დაახლოებით 4 წუთით. დაუმატეთ ქათმის ბულიონი, კუბიკებად დაჭრილი კარტოფილი, ორეგანო, ქონდარი, დაფნის ფოთოლი და შეაზავეთ მარილითა და პილპილით.

2

აადუღეთ საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე, შემდეგ შეამცირე ტემპერატურა, დააფარეთ თავსახური და ხარშეთ კარტოფილის დარბილებამდე, დაახლოებით 17–20 წუთით, ურიეთ დროდადრო. შეურიეთ პატარა კუბიკებად დაჭრილი ლორი და სიმინდის მარცვლები.

3

საშუალო ტემპერატურაზე საშუალო ქვაბში გაადნეთ დარჩენილი 4 ს/კ კარაქი. დაუმატეთ ფქვილი, გააჩერეთ გაზქურაზე 1 ½ წუთით და მუდმივად ურიეთ. მორევისას ნელ–ნელა დაუმატეთ რძე და ურიეთ მუდმივად. შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. აადუღეთ და ურიეთ რათა გასქელდეს. გადმოდგით გაზქურიდან და შეურიეთ არაჟანი. რძის ნაზავი დიდ ქვაბში დაჭრილ ინგრედიენტებს მოასხით. მიირთვით თბილი. მოაყარეთ დაჭრილი მწვანე ხახვი და შემწვარი და დაქუცმაცებული ბეკონი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
საუკეთესო წვნიანი რძით – სწრაფი და მარტივი სადილი.
საუკეთესო წვნიანი რძით – სწრაფი და მარტივი სადილი.
ავტორი:
ყველაზე გამორჩეული სუპი კარტოფილითა და ლორით, რაც კი ოდესმე გაგისინჯავთ. დააგემოვნეთ :)
ყველაზე გამორჩეული სუპი კარტოფილითა და ლორით, რაც კი ოდესმე გაგისინჯავთ. დააგემოვნეთ :)
ავტორი:
წვნიანი კარტოფილითა და გახეხილი ყველით – განსხვავებული და გემრიელი წვნიანი.
წვნიანი კარტოფილითა და გახეხილი ყველით – განსხვავებული და გემრიელი წვნიანი.
ავტორი:
ბროკოლისა და ჩედარის ჯანსაღი და გემრიელი წვნიანი მთელი ოჯახისათვის :)
ბროკოლისა და ჩედარის ჯანსაღი და გემრიელი წვნიანი მთელი ოჯახისათვის :)
ავტორი: