რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კომბოსტოს ფხალი

პოპულარული და გემრიელი ფხალი ქართული კულინარიიდან.
პოპულარული და გემრიელი ფხალი ქართული კულინარიიდან.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1 12   კგ. კომბოსტო
400   გრამი ნიგოზი
1   თავი ხახვი
7   ჩ/კ თეთრი ღვინის ძმარი
1   ჩ/კ წითელი წიწაკა
1   ჩ/კ უცხო სუნელი
4   კბილი ნიორი
1   ჩ/კ გამხმარი ქინძი
მარილი გემოვნებით
ბროწეული მოსართავად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დაჭერით კომბოსტო. დიდი ქვაბი წყლით გაავსეთ, დაუმატეთ 1 ჩ/კ მარილი და კომბოსტო. ადუღეთ 20–25 წუთით. კომბოსტო კარგად უნდა დარბილდეს.

2

მოხარშული კომბოსტო საწურზე გადაიტანეთ.

3

გააცივეთ და კომბოსტოს ფოთლები ხელით კარგად გაწურეთ, შემდეგ კი წვრილად დაჭერით.

4

გაატარეთ ნიგოზი და ნიორი ერთად.

5

გატარებულ ნიგოზსა და ნიორს დაუმატეთ წითელი წიწაკა, უცხო სუნელი, ქინძი და მარილი. კარგად აურიეთ, დაუმატეთ 7 ჩ/კ თეთრი ღვინის ძმარი და კიდევ აურიეთ.

6

დაჭერით ხახვი და დაჭრილ კომბოსტოსთან და ნიგვზის ნაზავთან ერთად მოათავსეთ დიდ თასში.

7

ყველა ინგრედიენტი ხელით კარგად შეურიეთ.

8

მიღებული ფხალი ხელით დაამრგვალეთ. მორთეთ სალათის ფურცლებით და ბროწეულით. მიირთვით ცივი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
კიდევ ერთი გემრიელი რეცეპტი ბადრიჯნის მოსამზადებლად :)
კიდევ ერთი გემრიელი რეცეპტი ბადრიჯნის მოსამზადებლად :)
ავტორი:
ბოსტნეულისგან მომზადებული ცივი კერძები საქართველოში საკმაოდ პოპულარულია.
ბოსტნეულისგან მომზადებული ცივი კერძები საქართველოში საკმაოდ პოპულარულია.
ავტორი:
სასარგებლო თვისებებით ცნობილი მინდვრის მხალეულის კერძი ქართული კულინარიიდან.  შეაფასეთ!
სასარგებლო თვისებებით ცნობილი მინდვრის მხალეულის კერძი ქართული კულინარიიდან. შეაფასეთ!
ავტორი:
ქართული კულინარიის უდავო მშვენება, სამარხვო და გემრიელი! აუცილებლად მოამზადეთ და შეაფასეთ.
ქართული კულინარიის უდავო მშვენება, სამარხვო და გემრიელი! აუცილებლად მოამზადეთ და შეაფასეთ.
ავტორი: