რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კარტოფილის წვნიანი შაშხით

ყველაზე გემრიელი კარტოფილის წვნიანის რეცეპტი უკვე კულინარიაზეა! შეგიძლიათ დაუმატოთ სასურველი ინგრედიენტებიც.
ყველაზე გემრიელი კარტოფილის წვნიანის რეცეპტი უკვე კულინარიაზეა! შეგიძლიათ დაუმატოთ სასურველი ინგრედიენტებიც.

0:00:00
8 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ცალი საშუალო ზომის კარტოფილი
13   ჭიქა დაჭრილი ნიახურის ღეროები
13   ჭიქა წვრილად დაჭრილი ხახვი
34   ჭიქა (85გ.) კუბიკებად დაჭრილი შაშხი
3 14   ჭიქა წყალი
2   ს/კ გრანულირებული ქათმის ბულიონი
12   ჩ/კ მარილი, ან გემოვნებით
1   ჩ/კ დაფქული წიწაკა, ან გემოვნებით
70   გრამი კარაქი
5   ს/კ ფქვილი
2   ჭიქა რძე
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გათალეთ კარტოფილი და დაჭერით იმდენი, რომ მიიღოთ 3 მთელი 1/2 ჭიქა კარტოფილის კუბები. ჩაყარეთ ქვაბში და ჩაუმატეთ 1/3 ჭიქა დაჭრილი ნიახურის ღეროები, 1/3 ჭიქა წვრილად დაჭრილი ხახვი და კუბიკებად დაჭრილი შაშხი. დაასხით წყალი და მიიყვანეთ დუღილამდე. ადუღეთ საშუალო ცეცხლზე მანამ, სანამ კარტოფილი არ დარბილდება(დაახლოებით 10-15 წუთის განმავლობაში დაჭრილი კარტოფილის ზომის მიხედვით). ამასობაში ჩაუმატეთ ქათმის ბულიონი, მარილი და პილპილიც.

2

სანამ კარტოფილი იხარშება, საშუალოზე დაბალ ცეცხლზე დადგით მეორე ქვაბი და გაადნეთ მასში კარაქი. ჩაუმატეთ ფქვილი და 1 წუთის განმავლობაში მუდმივად ურიეთ. შემდეგ ძალიან ნელა ჩაასხით 2 ჭიქა რძე და თან მუდმივად ურიეთ. დატოვეთ ეს თხევადი მასა ცეცხლზე 4-5 წუთის განმავლობაში და თან მუდმივად ურიეთ, რათა გასქელდეს.

3

ჩაასხით რძის თხევადი მასა კარტოფილის წვნიანში, შეურიეთ და დატოვეთ ცეცხლზე დამატებით 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან და გემრიელად მიირთვით, სანამ ცხელია.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
ბოტსნეულით გაჯერებული სუპი, რომელიც თქვენს დიეტას მეტად გემრიელს გახდის. გაალამაზეთ ოხრახუშით.
ბოტსნეულით გაჯერებული სუპი, რომელიც თქვენს დიეტას მეტად გემრიელს გახდის. გაალამაზეთ ოხრახუშით.
ავტორი:
ასიამოვნეთ ოჯახის წევრები მარტივი და სწრაფად მოსამზადებელი სუპით კარტოფილითა და ყველით.
ასიამოვნეთ ოჯახის წევრები მარტივი და სწრაფად მოსამზადებელი სუპით კარტოფილითა და ყველით.
ავტორი:
კარტოფილის წვნიანი ყველი ჩედერითა და ბეკონით საუკეთესო სუპია ზამთრის ცივი დღეების გასათბობად.
კარტოფილის წვნიანი ყველი ჩედერითა და ბეკონით საუკეთესო სუპია ზამთრის ცივი დღეების გასათბობად.
ავტორი:
კიდევ ერთი მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე გემრიელი სამარხვო კერძის მოსამზადებლად.
კიდევ ერთი მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე გემრიელი სამარხვო კერძის მოსამზადებლად.
ავტორი: