რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კარტოფილის ბრაწულა

მარტიცი რეცეპტი კარტოფილის ბრაწულას მოსამზადებლად.
მარტიცი რეცეპტი კარტოფილის ბრაწულას მოსამზადებლად.

0:00:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ცალი საშუალო ზომის კარტოფილი
12   თავი მცირე ზომის ხახვი
14   ჭიქა ფქვილი
1   ცალი კვერცხი
1   ჭიქა ზეთი შესაწვავად, ან საჭიროებისამებრ
მარილი და პილპილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გათალეთ კარტოფილი, გაჭერით შუაზე და გახეხეთ ბოსტნეულის სახეხზე ვიწრო ზოლების მისაღებად. შემდეგ კარგად გარეცხეთ ის ცივ, გამდინარ წყალში. ბოლოს გადაიტანეთ კარტოფილი სამზარეულოს პირსახოცზე, შეუკარით პირი და გაწურეთ ხელით. თხლად დაჭერით ხახვი და მოათავსეთ დიდი ზომის თასში. ჩაუმატეთ დაწრიტული კარტოფილი, ფქვილი და კვერცხი. გემოვნებისამებრ ჩაუმატეთ მარილი და ეს ყველაფერი კარგად შეურიეთ ერთმანეთს.

2

გააცხელეთ ზეთი საშუალო ცეცხლზე, დიდ და ღრმა ტაფაზე(საჭიროა ზეთის 6-მილიმეტრიანი სისქის ფენა). გაყავით კარტოფილის მასა 4 პორციად და როდესაც ზეთი შიშხინს დაიწყებს შეუდექით მათ შებრაწვას. გააბრტყელეთ თითოეული 1,2სმ. სისქის ფენად და შეწვით ორივე მხრიდან. ბრაწულას თითოეული გვერდის კარგად შეყავისფერებას დაახლოებით 5 წუთი დაჭირდება.

3

შემწვარი ბრაწულები გადმოიღეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ დაიწრიტოს. გემოვნებისამებრ დაუმატეთ მარილი, პილპილი და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
უგემრიელესი უნგრული წვნიანის მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე. უფრო გემრიელი, ვიდრე სოკოს კრემ-სუპი!
უგემრიელესი უნგრული წვნიანის მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე. უფრო გემრიელი, ვიდრე სოკოს კრემ-სუპი!
ავტორი:
მარტივი, ორიგინალური და თან უგემრიელესი საუზმე თუ აპეტაიზერი. მოამზადეთ და გემრიელად მიირთვით.
მარტივი, ორიგინალური და თან უგემრიელესი საუზმე თუ აპეტაიზერი. მოამზადეთ და გემრიელად მიირთვით.
ავტორი:
ქართული სამზარეულოს მოყვარულებს კორეულად შეკმაზული პამიდორიც გესიამოვნებათ.
ქართული სამზარეულოს მოყვარულებს კორეულად შეკმაზული პამიდორიც გესიამოვნებათ.
ავტორი:
მარტივი და გემრიელი სეზონური კერძის რეცეპტი სოკოს მოყვარულებისთვის!
მარტივი და გემრიელი სეზონური კერძის რეცეპტი სოკოს მოყვარულებისთვის!
ავტორი: