რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კარამელის კანფეტები

შესანიშნავი კარამელის კანფეტების რეცეპტი. გაახარეთ ბავშვებიც და უფროსებიც :)
შესანიშნავი კარამელის კანფეტების რეცეპტი. გაახარეთ ბავშვებიც და უფროსებიც :)

0:00:00
60 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ჭიქა თეთრი შაქარი
1   ჭიქა დაპრესილი ყავისფერი შაქარი
1   ჭიქა სიმინდის სიროფი
1   ჭიქა უშაქრო შესქელებული რძე
470   მლ/ლ სქელი ნაღები (ასათქვეფი)
1   ჭიქა კარაქი
1 14   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მოუსვით ცხიმი 30X38 სმ ზომის ლანგარს.

2

გაზქურაზე საშუალო ქვაბში აურიეთ თეთრი და ყავისფერი შაქარი, სიმინდის სიროფი, შესქელებული რძე, ნაღები და კარაქი. ურიეთ და თან ტემპერატურა საკონდიტრო თერმომეტრით აკონტროლეთ. როცა თერმომეტრი 120 C-ს მიაღწევს გადმოდგით გაზქურიდან.

3

შეურიეთ ვანილი. მიღებული მასა წინასწარ გამზადებულ ლანგარზე გადაიტანეთ და ბოლომდე გააცივეთ. როცა გაცივდება, კარამელი პატარა კუბიკებად დაჭერით და გადაახვიეთ კანფეტის შესაფუთ ქაღალდში. გემრიელად მიირთვით!

საკონდიტრო თერმომეტრის არქონის შემთხვევაში: რომ მიხვდეთ მზად არის თუ არა, მიღებული კარამელის მასის ერთი წვეთი ცივ წყალში ჩააგდეთ, თუ ის გამყარდა და ბურთულად იქცა ესე იგი კარამელი მზადაა.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
სახლის პირობებში ადვილად მოსამზადებელი ტკბილეული – ოჯახის ყველა წევრისათვის :)
სახლის პირობებში ადვილად მოსამზადებელი ტკბილეული – ოჯახის ყველა წევრისათვის :)
ავტორი:
გაახარეთ პატარები და მოუმზადეთ გემრიელი ტკბილეული შინ მარტივად. გაუფერადეთ დღე ბავშვებს :)
გაახარეთ პატარები და მოუმზადეთ გემრიელი ტკბილეული შინ მარტივად. გაუფერადეთ დღე ბავშვებს :)
ავტორი:
ამ გემრიელობას მაღაზიაში ადვილად შეიძინოთ, თუმცა მისი სახლში მომზადება ბევრად სახალისოა და უფრო გემრიელია.
ამ გემრიელობას მაღაზიაში ადვილად შეიძინოთ, თუმცა მისი სახლში მომზადება ბევრად სახალისოა და უფრო გემრიელია.
ავტორი: