რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

შაქარყინული

ამ გემრიელობას მაღაზიაში ადვილად შეიძინოთ, თუმცა მისი სახლში მომზადება ბევრად სახალისოა და უფრო გემრიელია.
ამ გემრიელობას მაღაზიაში ადვილად შეიძინოთ, თუმცა მისი სახლში მომზადება ბევრად სახალისოა და უფრო გემრიელია.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა შაქარი
12   ჭიქა სიმინდის სიროფი(ღია ფერის)
14   ჭიქა წყალი
1 12   ჩ/კ ვანილის ან ქოქოსის ექსტრაქტი
საკვები საღებავი
შაქარყინულის ფორმები და ჯოხები
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

შაქარყინულის ფორმებს წინასწარ მსუბუქად მოასხურეთ საცხობი სპრეი. შეამშრალეთ ქაღალდის პირსახოცით, ამგვარად მხოლოდ მცირეოდენი ცხიმი დარჩება შიგნით, შემდეგ კი მასში ჩხირები მოათავსეთ.

2

საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე საშუალო ქვაბში აურიეთ შაქარი, წყალი და სიმინდის სიროფი. ურიეთ შაქრის გალღობამდე, შემდეგ ქვაბის კიდეები სველი საკონდიტრო ფუნჯით ქვემოთ ჩაწმინდეთ. როცა ადუღდება, მასაში კულინარიული თერმომეტრი მოათავსეთ.

3

არ მოურიოთ, დააცადეთ, რომ ადუღდეს და გაცხელდეს 145 C-მდე.

4

როდესაც 145 C-ს მიაღწევს, ცეცხლიდან გადმოდგით. დაელოდეთ, სანამ ბოლომდე არ შეწყვეტს დუღილს. შემდეგ შეურიეთ თქვენთვის სასურველი (ვანილის, დარიჩინის ან ქოქოსის) ექსტრაქტი და, სურვილისამებრ, საკვები საღებავი.

5

მიღებული მასა ფორმებში კოვზით ისე გადაიტანეთ, რომ ჯოხის ზედაპირი კარგად დაიფაროს.

6

ფორმებშივე ბოლომდე გააცივეთ და როცა გამყარდება, ამოიღეთ.

7

კანფეტები სათითაოდ შეფუთეთ და შეინახეთ ჰერმეტულ კონტეინერში ოთახის ტემპერატურაზე ერთ თვემდე.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გაახარეთ პატარები და მოუმზადეთ გემრიელი ტკბილეული შინ მარტივად. გაუფერადეთ დღე ბავშვებს :)
გაახარეთ პატარები და მოუმზადეთ გემრიელი ტკბილეული შინ მარტივად. გაუფერადეთ დღე ბავშვებს :)
ავტორი:
სახლის პირობებში ადვილად მოსამზადებელი ტკბილეული – ოჯახის ყველა წევრისათვის :)
სახლის პირობებში ადვილად მოსამზადებელი ტკბილეული – ოჯახის ყველა წევრისათვის :)
ავტორი:
შესანიშნავი კარამელის კანფეტების რეცეპტი. გაახარეთ ბავშვებიც და უფროსებიც :)
შესანიშნავი კარამელის კანფეტების რეცეპტი. გაახარეთ ბავშვებიც და უფროსებიც :)
ავტორი: