რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კალაბაშის ჰალვა

გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი

0:45:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ს/კ კარაქი
300   გრამი კალაბაში
12   ლიტრი რძე
8   ს/კ შაქარი
12   ჩ/კ კარდამონი
4   ს/კ თხილი
1   ს/კ ქიშმიში
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

პირველ რიგში გარეცხეთ, გათალეთ და გახეხეთ 300 გრამი კალაბაში. (კალაბაშს არ უნდა ჰქონდეს მომჟაო ან მომწარო გემო, ასეთი კალაბაში არ გამოგადგებათ). უნდა მიიღოთ კარგად გავსებული 2 ჩაის ჭიქა გახეხილი კალაბაში.

2

გააცხელეთ ღრმა ტაფა ან საშუალო ზომის ქვაბი. ქვაბში მოათავსეთ კარაქი, ცოტა ხანში დაუმატეთ გახეხილი კალაბაში და მოშუშეთ დაბალ ან საშუალო ცეცხლზე. ხშირად ურიეთ.

3

როგორც კი კალაბაში ტენიანობას დაკარგავს, დაუმატეთ ნახევარი ლიტრი რძე. ხარშეთ რძის წამოდუღებამდე და რამოდენიმეჯერ ამოურიეთ. როდესაც რძე ადუღდება, ყურადღებით იყავით, რომ არ გადმოვიდეს და აქტიურად ურიეთ მანამ, სანამ რძის 3/4 (75%) არ დაშრება.

4

შემდეგ დაუმატეთ შაქარი, კარდამონის ფხვნილი 1/2 ჩ/კ ან 5-6 მარცვალი და წვრილად დაჭრილი თხილი (ნუში ან/და ქეშიუ - ინდური თხილი). ურიეთ სანამ მასა შესქელებას არ დაიწყებს.

5

როდესაც ჰალვა კარგად გამოშრება, გადმოდგით ცეცხლიდან და დაუმატეთ ქიშმიში (არ არის სავალდებულო). გაალამაზეთ თხილის მარცვლებით, მიირთვით ცხლად ან გააგრილეთ. დარჩენილი ჰალვა შეინახეთ მაცივარში.

 

რეცეპტის უკეთ გასაგებად, შეგიძლიათ ნახოთ ვიდეო: lauki ka halwa

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
შოკოლადის ბეზე – მსუბუქი და გემრიელი ტკბილეული.
შოკოლადის ბეზე – მსუბუქი და გემრიელი ტკბილეული.
ავტორი:
კარამელის შინ მომზადება ისეთი მარტივია, რომ, ალბათ, აღარასდროს იყიდით მაღაზიაში. გამოიყენეთ სხვადასხვა ტკბილეულობის მოსართავად.
კარამელის შინ მომზადება ისეთი მარტივია, რომ, ალბათ, აღარასდროს იყიდით მაღაზიაში. გამოიყენეთ სხვადასხვა ტკბილეულობის მოსართავად.
ავტორი:
მარტივი კულინარიული რეცეპტი პატარა და არაჩვეულებრივი ბეზეს ტორტების მოსამზადებლად.
მარტივი კულინარიული რეცეპტი პატარა და არაჩვეულებრივი ბეზეს ტორტების მოსამზადებლად.
ავტორი:
გემრიელი ბეზეს დესერტი ნაღების კრემითა და ხილით. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით საყვარელ ადამიანებს :)
გემრიელი ბეზეს დესერტი ნაღების კრემითა და ხილით. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით საყვარელ ადამიანებს :)
ავტორი: