რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათმის მწვადი

ქათმის მწვადი არომატული რომ გამოგვივიდეს, მისთვის გემრიელი მარინადის გაკეთებაა საჭირო :)
ქათმის მწვადი არომატული რომ გამოგვივიდეს, მისთვის გემრიელი მარინადის გაკეთებაა საჭირო :)

13:00:00
5 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. ქათმის მკერდი
1   თავი დიდი ხახვი
1   კბილი ნიორი
2   ჩ/კ ტომატი
მწიკვი შავი პილპილი
3   ჩ/კ შაქარი
3   ჩ/კ მარილი
12   ჩ/კ სუმახი (დაფქული კოწახური)
12   ჩ/კ ზაფრანა
1   ლიტრი წყალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მარინადის მომზადება: თუ მარინადს ხორცის შეწვამდე 12 საათით ადრე გააკეთებთ – ხორცი რბილი და არომატული გახდება. მარილი, შაქარი და 1 ჩ/კ ტომატი თასში მოათავსეთ. დაუმატეთ 1 ლიტრი წყალი და ურიეთ შაქრისა და მარილის გადნობამდე. ნივრის კბილი ოთხ ნაწილად გაჭერით და დაუმატეთ ნაზავს. დაუმატეთ დაფნის ფოთლები, ქათმის მკერდი, დააფარეთ თასს და შედგით მაცივარში.

2

როცა შეწვას დააპირებთ, მარინადში მოთავსებული ხორცი მაცივრიდან გამოიღეთ და წყალი გადაუწურეთ. ქათმის მკერდი საშუალო ზომის კუბიკებად დაჭერით და თასში მოათავსეთ. დაუმატეთ 1 ჩ/კ ტომატი, ზაფრანა, სუმახი და შავი პილპილი. ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ.

3

დაჭრილი ხორცი შამფურებზე წამოაგეთ და მწვადის შესაწვავად გამზადებულ მაყალზე მოათავსეთ.

4

შამფურები ხშირად ატრიალეთ, რომ ხორცი ყველა მხრიდან თანაბრად შეიწვას.

5

მიირთვით პომიდორთან და დაჭრილ ხახვთან ერთად. გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ ჩვენი რეცეპტის დახმარებით გემრიელი და წვნიანი ცხვრის მწვადი.
მოამზადეთ ჩვენი რეცეპტის დახმარებით გემრიელი და წვნიანი ცხვრის მწვადი.
ავტორი:
ოჯახური არის ერთ-ერთი მადისაღმძვრელი და გემრიელი ქართული კერძი, ეს არის კერძი მთელი ოჯახისთვის :)
ოჯახური არის ერთ-ერთი მადისაღმძვრელი და გემრიელი ქართული კერძი, ეს არის კერძი მთელი ოჯახისთვის :)
ავტორი: