რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ოჯახური

ოჯახური არის ერთ-ერთი მადისაღმძვრელი და გემრიელი ქართული კერძი, ეს არის კერძი მთელი ოჯახისთვის :)
ოჯახური არის ერთ-ერთი მადისაღმძვრელი და გემრიელი ქართული კერძი, ეს არის კერძი მთელი ოჯახისთვის :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
12   კგ. ღორის ხორცი
400   გრამი კარტოფილი
3   თავი საშუალო ზომის ხახვი
2   ს/კ არაჟანი ან მაიონეზი
2   ს/კ ღვინის ძმარი
60   მლ/ლ თეთრი ღვინო
50   მლ/ლ ზეთი
1   ს/კ ტომატი
14   ს/კ დაფქული ქინძი
4   ცალი დაფნის ფოთოლი
პილპილი და მარილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დაჭერით ღორის ხორცი საშუალო ზომის კუბებად; დაჭერით 2 თავი ხახვი რგოლებად; ხორცი და ხახვი ჩაყარეთ თასში და ხელით ამოურიეთ. დაუმატეთ არაჟანი, ტომატი, ქინძი, დაფნის ფოთლები, 10 მილიგრამი ღვინო, ძმარი, მარილი და პილპილი; კარგად აურიეთ, თასს დააფარეთ თავსახური და შედგით მაცივარში 12 საათის განმავლობაში.

2

ბასტურმა გადაიტანეთ ტაფაზე და დადგით დაბალ ცეცხლზე. 10 წუთის შემდეგ, დაუმატეთ 50 მილიგრამი ღვინო და 30 მილიგრამი წყალი. დროგამოშვებით ურიეთ. წყალი და ღვინო დაშრობას რომ დაიწყებს, უფრო ხშირ-ხშირად ურიეთ.

3

კარტოფილი გათალეთ და მომცრო ზომის კუბებად დაჭერით. ცალკე ტაფაში ჩაასხით ზეთი, ტაფა რომ გაცხელდება ჩაყარეთ კარტოფილი და შეწვით მაღალ ცეცხლზე, 10 წუთის განმავლობაში.

4

ხორცის შეწვა გააგრძელეთ მანამ, სანამ წყალი და ღვინო ბოლომდე არ დაშრება. ამის შემდეგ კიდევ 3 წუთის განმავლობაში გააჩერეთ მაღალ ცეცლხზე და შეუწყვეტლად ურიეთ – ასე ხორცი გარედან დაიბრაწება, შიგნიდან კი რბილი ინქება.

5

ოჯახურიც მზად არის! ტაფითვე მიიტანეთ სუფრაზე. ხორცს გვერდიდან შემოუწყვეთ კარტოფილი და მოაყარეთ მრგვლად დაჭრილი ხახვი.

კომენტარები
1 კომენტარი

pavle
05/09/2020
ტომატი-მაიონეზი-ძმარი-ღვინო ... ოჯახური :(
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ქათმის მწვადი არომატული რომ გამოგვივიდეს, მისთვის გემრიელი მარინადის გაკეთებაა საჭირო :)
ქათმის მწვადი არომატული რომ გამოგვივიდეს, მისთვის გემრიელი მარინადის გაკეთებაა საჭირო :)
ავტორი:
მოამზადეთ ჩვენი რეცეპტის დახმარებით გემრიელი და წვნიანი ცხვრის მწვადი.
მოამზადეთ ჩვენი რეცეპტის დახმარებით გემრიელი და წვნიანი ცხვრის მწვადი.
ავტორი: