რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გერმანული საახალწლო ორცხობილები

კიდევ ერთი საახალწლო რეცეპტი – გერმანულ საახალწლო ორცხობილებს მთელ მსოფლიოში ამზადებენ.
კიდევ ერთი საახალწლო რეცეპტი – გერმანულ საახალწლო ორცხობილებს მთელ მსოფლიოში ამზადებენ.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჩ/კ შაქარი
12   ჭიქა თბილი წყალი
1   შეკვრა მშრალი აქტიური საფუარი
2   ჭიქა ქიშმიში
3   ცალი კვერცხი
1   ჭიქა თბილი რძე
12   ჩ/კ მარილი
3   ჭიქა ფქვილი, ან საჭიროებისამებრ
100   მლ/ლ მცენარეული ზეთი შესაწვავად
2   ს/კ შაქრის პუდრა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დიდ თასში, თბილ წყალში გახსენით შაქარი და მოაყარეთ საფუარი. აცადეთ საფუარს გააქტიურება დაახლოებით 10 წუთი, სანამ არ გაიკეთებს კრემივით ფენას წყლის თავზე.

2

ქიშმიში წყალში გაავლეთ და მსუბუქად შეამშრალეთ ქაღალდის ხელსახოცით. შეურიეთ ქიშმიში საფუარის ნარევს. შეათქვიფეთ კვერცხი, თბილი რძე და მარილი საფუარის ნარევს. შემდეგ კარგად შეურიეთ ფქვილი გლუვი მასის მიღებამდე. თუ ცომი იქნება ძალიან წებოვანი, დაუმატეთ ¼ ჭიქით მეტი ფქვილი. დააფარეთ ცომს და მოათავსეთ თბილ ადილას, რომ ამოვიდეს, დაახლოებით 1 საათით.

3

გააცხელეთ მცენარეული ზეთი 190°C-ზე დიდ ღრმა ტაფაზე. სუფრის კოვზით ამოიღეთ ცომი და ჩადეთ ცხელ ზეთში, ერთ ჯერზე რამდენიმე ცალი. წვით მსუბუქად გადაბრაწვამდე. დააფინეთ ხელსახოცები, ზემოდან დაადეთ რკინის ცხაური და ნამცხვრები მასზე დააწდეთ. მოაპნიეთ შაქრის პუდრა.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ბერძნულ საახალწლო ნამცხვარ ვასილოპიტას შეუძლია მთელი წლის განმავლობაში მოგიტანოთ იღბალი :)
ბერძნულ საახალწლო ნამცხვარ ვასილოპიტას შეუძლია მთელი წლის განმავლობაში მოგიტანოთ იღბალი :)
ავტორი:
კულინარია დღეს ახალგაზრდა დიასახლისებს გოზინაყის მომზადების რეცეპტს გაანდობს. მოამზადეთ ტრადიციული საახალწლო ტკბილეული შინ :)
კულინარია დღეს ახალგაზრდა დიასახლისებს გოზინაყის მომზადების რეცეპტს გაანდობს. მოამზადეთ ტრადიციული საახალწლო ტკბილეული შინ :)
ავტორი:
გლინტვეინი ზამთრის სუსხიან ღამეს გულის სიღრმემდე გაგათბობთ ყველას
გლინტვეინი ზამთრის სუსხიან ღამეს გულის სიღრმემდე გაგათბობთ ყველას
ავტორი:
ფხვიერი და გემრიელი ორცხობილები  უმარტივესი მოსამზადებელია. გაიფერადეთ ახალი წლის დღეები. მოამზადეთ სასურველი ტკბილეული მხოლოდ 20 წუთში.
ფხვიერი და გემრიელი ორცხობილები უმარტივესი მოსამზადებელია. გაიფერადეთ ახალი წლის დღეები. მოამზადეთ სასურველი ტკბილეული მხოლოდ 20 წუთში.
ავტორი: