რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გემრიელი ატმის დესერტი

გიყვართ ატამი? 1 საათში თქვენი საყვარელი ხილი თქვენს საყვარელ დესერტად გადაიქცევა ;)
გიყვართ ატამი?  1 საათში თქვენი საყვარელი ხილი თქვენს საყვარელ დესერტად გადაიქცევა ;)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
8   ცალი ახალი ატამი
14   ჭიქა შაქარი
14   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
14   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
18   ჩ/კ დაფქული ჯავზი(მუსკატის კაკალი)
1   ჩ/კ ლიმონის წვენი
2   ჩ/კ სიმინდის ფქვილი
1   ჭიქა ფქვილი
14   ჭიქა შაქარი
14   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
1   ჩ/კ საცხობი ფხვნილი
12   ჩ/კ მარილი
6   ს/კ უმარილი კარაქი
14   ჭიქა მდუღარე წყალი
3   ს/კ შაქარი
1   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 220C გრადუსამდე(425F).

2

გათალეთ ატმები და დაჭერით თხლად. მოათავსეთ დიდი ზომის თასში და შეურიეთ 1/4 ჭიქა შაქარი, 1/4 ჭიქა ყავისფერი შაქარი, 1/4 ჩაის კოვზი დაფქული დარიჩინი, მუსკატის კაკალი, ლიმონის წვენი და სიმინდის ფქვილი. შეურიეთ ნაზად, ხის კოვზ(ებ)ის გამოიყენეთ. მიღებული ატმის მასა მოათავსეთ 20სმ. ზომის ღრმა საცხობ ლანგარზე და შედგით ღუმელში 10 წუთით.

3

ამასობაში კი ახალ, დიდი ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ 1 ჭიქა ფქვილი, 1/4 ჭიქა შაქარი, 1/4 ჭიქა ყავისფერი შაქარი, საცხობი ფხვნილი და მარილი. თითებით ან სპეციალური ხელსაწყოთი მსუბუქად ჩააზილეთ ცივი, კუბიკებად დაჭრილი კარაქი. შემდეგ ჩაუმატეთ წყალი და შეურიეთ.

4

გამოიღეთ ატამი ღუმელიდან, მასზე კოვზით ზევიდან გადაანაწილეთ მე-3 ეტაპზე მიღებული მასა. ბოლოს მოაყარეთ 3 სუფრის კოვზ შაქარისა და 1 ჩაის კოვზ დარიჩინის ნარევი. შედგით ღუმელში და აცხვეთ 30 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერ შეფერილობას არ მიიღებს.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გამაგრილებელი და ზაფხულის გემოებით გაჯერებული დესერტი არაჩვეულებრივი განწყობისთვის.
გამაგრილებელი და ზაფხულის გემოებით გაჯერებული დესერტი არაჩვეულებრივი განწყობისთვის.
ავტორი:
მწიფე, არომატული ალუბლისგან მომზადებული ცხელ-ცხელი ვარენიკის მირთმევის ცდუნებას ვერავინ გაუძლებს.
მწიფე, არომატული ალუბლისგან მომზადებული ცხელ-ცხელი ვარენიკის მირთმევის ცდუნებას ვერავინ გაუძლებს.
ავტორი:
მარტივი და გემრიელი ოჯახური დესერტის რეცეპტი. გამომცხვარი ცხელი ვაშლი საუკეთესო საუზმეა ცივი დილისთვის.
მარტივი და გემრიელი ოჯახური დესერტის რეცეპტი. გამომცხვარი ცხელი ვაშლი საუკეთესო საუზმეა ცივი დილისთვის.
ავტორი: