რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბეზე ფრანგულად

ფრანგული ბეზეს გამოცხობა არ მოითხოვს დიდ კულინარიულ გამოცდილებას.
ფრანგული ბეზეს გამოცხობა არ მოითხოვს დიდ კულინარიულ გამოცდილებას.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ცალი კვერცხის ცილა
1 14   ჭიქა შაქრის პუდრა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 95°C-მდე. ბეზეს მომზადების მთავარი საიდუმლო დაბალ ტემპერატურაზე მისი ხანგრძლივი ცხობაა. საცხობ ფირფიტას მოაცხეთ ცოტაოდენი კარაქი და მოაყარეთ ფქვილი.

2

გათქვიფეთ კვერცხის ცილა(ოთახის ტემპერატურის) მიქსერით, ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. ნელ-ნელა ჩაუმატეთ შაქრის პუდრა და თან განაგრძეთ თქვეფა საშუალო სიჩქარეზე. როცა შაქარი ამოგეწურებათ, დააბრუნეთ მიქსერი მაღალ სიჩქარეზე და თქვიფეთ კრემისებური მასის მიღებამდე. მიღებული მასა ტორტის მოსართავში გადაიტანეთ.

3

საცხობ ლანგარზე გააკეთეთ 30-35 ცალი პატარა ბეზე სტანდარტული მრგვალი, ან ვარსკვლავისებური ტორტის მოსართავი თავით(ამ შემთხვევაში თქვენს ბეზეებს ხინკლის ფორმა ექნება). შედგით ღუმელში და დატოვეთ მისი კარი ოდნავ ღია. აცხვეთ სამი საათის განმავლობაში, ან მანამ, სანამ ბეზეები არ გამოშრება და საცხობი ლანგარიდან იოლად არ აიღება.

4

დაალაგეთ ბეზეები ცხაურზე, კარგად გასაცივებლად, ხოლო მათ შესანახად გამოიყენეთ ჰერმეტული კონტეინერი.

გაითვალისწინეთ, რომ რაც მეტ შაქარს გამოიყენებთ, მით ხრაშუნა ბეზეები გამოგივათ!

კომენტარები
3 კომენტარი

sopo
05/02/2017
11/4 შაქარი თუ 1/4
tomato
05/04/2017
სოფო, 1 1/4, ანუ 1,25 :)
sopo
05/05/2017
madloba
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ძალიან მარტივი ფრანგული მსხლის ნამცხვარი, რომელიც დამწყები დიასახლისებისთვისაც კი მარტივი მოსამზადებელია.
ძალიან მარტივი ფრანგული მსხლის ნამცხვარი, რომელიც დამწყები დიასახლისებისთვისაც კი მარტივი მოსამზადებელია.
ავტორი:
დაატკბობს ნებისმიერ დღესასწაულს და ხვალინდელ საუზმეს განსაკუთრებულს გახდის.
დაატკბობს ნებისმიერ დღესასწაულს და ხვალინდელ საუზმეს განსაკუთრებულს გახდის.
ავტორი:
ჟულიენი მარტივი კერძია ფრანგული სამზარეულოდან, რომლის მომზადებაც არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. შედეგი კი ძალიან გემრიელია.
ჟულიენი მარტივი კერძია ფრანგული სამზარეულოდან, რომლის მომზადებაც არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. შედეგი კი ძალიან გემრიელია.
ავტორი: