რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბატი კომბოსტოთი

მარტივი და გემრიელი რეცეპტი ბატის მოსამზადებლად, რომელიც მთელი ოჯახის საყვარელი ვახშამი გახდება!
მარტივი და გემრიელი რეცეპტი ბატის მოსამზადებლად, რომელიც მთელი ოჯახის საყვარელი ვახშამი გახდება!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ცალი ბატი
1 12   კგ. კომბოსტო
2   ჩ/კ ერბო
მარილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

საშუალო ზომის ბატი კარგად გავწმინდოთ, გავტრუსოთ, გამოვშიგნოთ, გავრეცხოთ, მოვაყაროთ მარილი და დავდოთ ტაფაზე. გვერდზე მოვუწყოთ წვრილად დაჭრილი კომბოსტო. კომბოსტოზე მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ბატის გულ-ღვიძლი და თავისევე ქონის ნაჭრები.

2

შევდგათ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში. თუ ბატი მსუქანია, ერბო არ სჭირდება, წიაანღმდეგ შემთხვევაში უნდა დავუმატოთ 1-2 კოვზი. ღუმელში ბატს უნდა დავუმატოთ პირველად ½ ჭიქა წყალი, შემდეგ კი მოვასხათ თავისივე წვენი.

3

როდესაც ბატი კარგად შეიწვება, დავჭრათ დიდ თეფშზე ერთ მხარეს, მეორე მხარეს შემოვუწყოთ მოშუშული კომბოსტო. დამატებითი გარნირის სახით შეიძლება სუფრაზე მჟავე კიტრი ან სხვა რაიმე პიკული მივიტანოთ.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
იხილეთ ძალიან გემრიელი შემწვარი იხვის რეცეპტი. მარინადი მას განსაკუთრებულ არომატს ანიჭებს.
იხილეთ ძალიან გემრიელი შემწვარი იხვის რეცეპტი. მარინადი მას განსაკუთრებულ არომატს ანიჭებს.
ავტორი: