შემწვარი იხვი თაფლით
იხილეთ ძალიან გემრიელი შემწვარი იხვის რეცეპტი. მარინადი მას განსაკუთრებულ არომატს ანიჭებს.
იხვის ფილეს კანი დანით დიაგონალზე კუბიკებად დასერეთ (იხ.სურათი).
პატარა თასში აურიეთ თაფლი, ძმარი, სოიოს სოუსი, კოჭა, ნიორი, დარიჩინი და პილპილი.
ფილეები მიღებულ მარინადში ჩადეთ, დააფარეთ და ერთი საათით ან მთელი ღამით დატოვეთ.
გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე.
იხვი ღუმელის ლანგრის ცხაურზე მოათავსეთ (ცხაური ლანგარზე ზემოდან უნდა იყოს მოთავსებული), მარინადი კი გადაინახეთ.
წვით 20–30 წუთით. დრო დამოკიდებულია ფილეს ზომაზე.
მარინადი და წვის შედეგად მიღებული 40 მლ წვენი პატრა ქვაბში მოათავსეთ.
დაუმატეთ მწვანე ხახვი და ადუღეთ 2 წუთით.
მიირთვით ბრინჯთან და მიღებულ სოუსთან ერთად. ზემოდან მოაყარეთ მწვანე ხახვი. გემრიელად მიირთვით!