რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბადრიჯანი პამიდვრით

ეს არის სამარხვო კერძი, რომელიც შეგიძლიათ მიირთვათ ცხელიც, ცივიც, პურით და პურის გარეშეც!
ეს არის სამარხვო კერძი, რომელიც შეგიძლიათ მიირთვათ ცხელიც, ცივიც, პურით და პურის გარეშეც!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ცალი მწვანე ბულგარული წიწაკა
1   ცალი დიდი წითელი ბულგარული წიწაკა
7   ცალი მცირე ზომის პამიდორი
1   ცალი ბადრიჯანი
4   ცალი დანაყული ნივრის კბილი
14   ჭიქა ზეითუნის ზეთი
2   ს/კ ტომატ-პასტა
12   ჩ/კ მარილი
12   ჩ/კ დაფქული შავი წიწაკა
12   ჩ/კ პილპილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

შეწვით ორივე წიწაკა ღუმელში, შავი შეფერილობის მიღებამდე. შემდეგ მოათავსეთ ისინი პლასტმასის კონტეინეში და აცადეთ გაცივება. ამასობაში კი მოამზადეთ პამიდვრები: თითოეულს უკანა მხარეს დანის გამოყენებით გაუკეთეთ ორი ზოლი(X-ის ფორმად); ხარშეთ მდუღარე წყალში 1 წუთის განმავლობაში და შემდეგ მოათავსეთ ცივ, გამდინარ წყალში გასაცივებლად.

2

დაჭერით ბადრიჯანი ვიწრო ზოლებად და შეწვით ცხიმში ყავისფერი შეფერილობის მიღებამდე (დაჭირდება 6-8 წუთი). დარბილებისთანავე ჩაუმატეთ ნიორი.

3

გაავლეთ წიწაკა ცივ წყალში და მოაცილეთ კანის თხელი ფენა. გაჭერით და გამოაცალეთ მარცვლებიც. შემდეგ დაჭერით ვიწრო ზოლებად და ჩაუმატეთ ბადრიჯანს. გათალეთ გაცივებული პამიდვრები, დაჭერით და ჩაუმატეთ ბადრიჯანს. ჩაასხით ტომატ-პასტაც, მოაყარეთ მარილი, წიწაკა და პილპილი. დუღილის დაწყებისას დაუწიეთ ცეცხლს და ადუღეთ 30 წუთის განმავლობაში.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ქათამი სოკოს სოუსით
ბრიუსელის კონბოსტოს პასტა
პომიდორი და ყაბაყი
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
რესტორანი “პური და ღვინო“ განვითარების ახალ ეტაპზე გადავიდა
რესტორანი “პური და ღვინო“ ოდესღაც მხოლოდ იდეას წარმოადგენდა. კონცეფციის ასეთი სახით ჩამოსაყალიბებლად უამრავი საფეხურის გავლა გახდა საჭირო. ამ ეტაპების წარმატებით დაძლევას თან მოყვა რესტორნის წარმატებაც.
თარიღი: 02/03/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარტივად მოსამზადებელი, მრავალფეროვანი არომატული სალათა.
მარტივად მოსამზადებელი, მრავალფეროვანი არომატული სალათა.
ავტორი:
მათ ვისაც ბროკოლი არ უყვართ, ვარწმუნებთ რომ ამ სალათის გასინჯვის შემდეგ შეიცვლიან აზრს :)
მათ ვისაც ბროკოლი არ უყვართ, ვარწმუნებთ რომ ამ სალათის გასინჯვის შემდეგ შეიცვლიან აზრს :)
ავტორი:
საზაფხულო, მარტივად და სწრაფად მოსამზადებელი გემრიელი სალათა.
საზაფხულო, მარტივად და სწრაფად მოსამზადებელი გემრიელი სალათა.
ავტორი: