რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

არომატული ბადრიჯანი

კიდევ ერთი გემრიელი ბადრიჯნის კერძი ნებისმიერი სადღესასწაულო სუფრის დასამშვენებლად.
კიდევ ერთი გემრიელი ბადრიჯნის კერძი ნებისმიერი სადღესასწაულო სუფრის დასამშვენებლად.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   კგ. მკვრივი, მოზრდილი ბადრიჯანი
სუფთა ზეითუნის ზეთი მოსასხურებლად
3   ცალი დაფქვილი წითელი მწარე წიწაკა
750   გრამი მშრალი ყველი რიკოტა
175   გრამი ფიჭვის კაკალი
1   ცალი ლიმონის ცედრა
1   მუჭი დაჭრილი ახალი პიტნის ფოთოლი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გაახურეთ ღუმელი 200°C–ზე.

2

დაჭერით ბადრიჯანი 1 სმ. სისქის წრიულ ფორმებად, შემდეგ დააწყვეთ ზეთმოსხმულ საცხობ ლანგარზე. შეაზავეთ სურვილისამებრ, თუ გსურთ, პილპილიც დაუმატეთ. მოასხურეთ ცოტაოდენი ზეთი და წვით 15–20 წუთით ღუმელში გადაბრაწვამდე. გადააბრუნეთ, კვლავ შეაზავეთ და შედგით ღუმელში დამატებით 15 წუთით გადაბრაწვამდე.

3

ამასობაში, ფიჭვის კაკალი მოათავსეთ ცეცხლგამძლე ლანგარზე და გააჩერეთ ცხელ ღუმელში 3–4 წუთით, სანამ შეფერვას დაიწყებს, დროდადრო შეამოწმეთ. გამოიღეთ და გააგრილეთ.

4

გადმოიღეთ ბადრიჯანი თეფშზე და მოაყარეთ რიკოტა, დახლიჩეთ ჩანგლით. მოაყარეთ ზემოდან ფიჭვის კაკალი, ლიმონის ცედრა და პიტნა. გასინჯეთ, ხომ არაფერი აკლია, და მირთმევამდე მოასხურეთ ცოტაოდენი ზეითუნის ზეთი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
თუ ეძებთ მარტივ და ჯანსაღ საუზმეს ეს რეცეპტი თქვენთვის არის.
თუ ეძებთ მარტივ და ჯანსაღ საუზმეს ეს რეცეპტი თქვენთვის არის.
ავტორი:
მოამზადეთ ლორი ამ რეცეპტით განსაკუთრებული საღამოებისთვის.
მოამზადეთ ლორი ამ რეცეპტით განსაკუთრებული საღამოებისთვის.
ავტორი: