რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

შოკოლადის პუდინგი

შოკოლადი რომ ყველას უყვარს, ეს ცნობილია. მისი გაკეთება მარტივად, სახლის პირობებშიც შეგიძლიათ.
შოკოლადი რომ ყველას უყვარს, ეს ცნობილია. მისი გაკეთება მარტივად, სახლის პირობებშიც შეგიძლიათ.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2 12   ჭიქა უცხიმო რძე
13   ჭიქა შაქარი
3   ს/კ სიმინდის ფქვილი
14   ჩ/კ მარილი
2   ცალი დიდი კვერცხის გული
2   ჩ/კ კარაქი
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
150   გრამი ნახევრადტკბილი შოკოლადი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მოათავსეთ 2 ჭიქა რძე საშუალო ზომის, სქელძირიან ქვაბში და მიიყვანეთ დუღილამდე.

2

კარგად აურიეთ შაქარი, ფქვილი და მარილი დიდ თასში, ხელის სათქვეფით.

3

კარგად აურიეთ დარჩენილი ნახევარი ჭიქა რძე და კვერცხის გულები, ხელის სათქვეფით. ჩაუმატეთ თასში მშრალ ნარევს და კარგად შეურიეთ.

4

ნელ-ნელა დაუმატეთ ცხელი რძის ნახევარი, თან მუდმივად ურიეთ სათქვეფით.

5

რძის ნარევი დააბრუნეთ უკანვე ტაფაზე. აადუღეთ. შეამცირეთ ტემპერატურა და ადუღეთ ასე 1 წუთით, ან გასქელებამდე, ურიეთ მუდმივად. გადმოდგით ცეცხლიდან. დაუმატეთ კარაქი, ვანილის ექსტრაქტი და დაჭრილი შოკოლადი და ურიეთ გადნობამდე.

6

პუდინგი თასში კოვზით გადმოიღეთ. შემოდგით თასი 15 წუთით ყინულით სავსე თასზე, ან მანამდე, სანამ არ გაგრილდება, დროდადრო ურიეთ. პუდინგის ზედაპირი დაფარეთ ცელოფნის სახვევით და გააცივეთ.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
წარმოუდგენლად ადვილი, მაგრამ საოცრად მდიდრული და გემრიელი. ჩაიტკბარუნეთ პირი :)
წარმოუდგენლად ადვილი, მაგრამ საოცრად მდიდრული და გემრიელი. ჩაიტკბარუნეთ პირი :)
ავტორი:
გამორჩეულად გემრიელი შოკოლადის ღვეზელი ორეოს ორცხობილებით :)
გამორჩეულად გემრიელი შოკოლადის ღვეზელი ორეოს ორცხობილებით :)
ავტორი:
მარტივი რეცეპტი უგემრიელესი დესერტის, შოკ-მანჟეს მოსამზადებლად.
მარტივი რეცეპტი უგემრიელესი დესერტის, შოკ-მანჟეს მოსამზადებლად.
ავტორი: