რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

შემწვარი კურდღელი

არომატული და დაუჯერებლად გემრიელი შემწვარი კურდღლის რეცეპტი.
არომატული და დაუჯერებლად გემრიელი შემწვარი კურდღლის რეცეპტი.

0:00:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ცალი კურდღელი
1   ს/კ დაჭრილი როზმარინი
2   ჩ/კ დაჭრილი ორეგანო
6   კბილი ნიორი
2   ჩ/კ მარილი
12   ჩ/კ შავი პილპილი
12   ჭიქა თეთრი ღვინო
1   ს/კ ზეითუნის ზეთი
5   ნაჭერი ლიმონი
14   ჭიქა კალამატას ზეთისხილი
4   ს/კ უმარილო კარაქი
120   გრამი ყველი ფეტა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

8 ნაწილად დაჭრილი კურდღელი დიდ თასში მოათავსეთ და მოაყარეთ როზმარინი, ორეგანო, ნიორი, მარილი და პილპილი. გადააფარეთ შესაფუთი ცელოფანი და ოთახის ტემპერატურაზე 1 საათით დატოვეთ.

2

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე. ღვინო პატარა ქვაბში საშუალო ტემპერატურაზე ადუღეთ, სანამ არ განახევრდება.

3

დიდ ტაფაზე საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე გააცხელეთ ზეთი. ზედ კურდღლის ნაჭრები და ნიორი მოათავსეთ და წვით, სანამ ხორცი ოქროსფერს არ მიიღებს, 3-4 წუთით თითოეულ მხარეს. (თუ ნიორი კურდღლის შეწვამდე ძალიან გამუქდება, მოათავსეთ ხორცის ზემოდან. ასე თავიდან აიცილებთ ნივრის დაწვას.)

4

თხლად დაჭრილი ლიმონი, ზეთისხილი (შესაძლებელია ჩვეულებრივიც) და კარაქის ნახევარი ტაფას დაუმატეთ. შეურიეთ ღვინო. დააფარეთ და შედგით ღუმელში 5 წუთით. ახადეთ თავსახური და მოაყარეთ დაფშვნილი ფეტა. ისევ შედგით ღუმელში და წვით ხორცის მომზადებამდე, დაახლოებით 10 წუთით. შეურიეთ დარჩენილი კარაქი და მარილი გემოვნებით. გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გემრიელი კერძი კურდღლის ხორცის მოყვარულებს – მიირთვით ხრაშუნა პურთან და თეთრ ღვინოსთან ერთად :)
გემრიელი კერძი კურდღლის ხორცის მოყვარულებს – მიირთვით ხრაშუნა პურთან და თეთრ ღვინოსთან ერთად :)
ავტორი:
ბოსტნეულში გემრიელად მომზადებული კურდღლის კერძის რეცეპტი ჩვენი მზარეულებისგან. გემრიელად მიირთვით!
ბოსტნეულში გემრიელად მომზადებული კურდღლის კერძის რეცეპტი ჩვენი მზარეულებისგან. გემრიელად მიირთვით!
ავტორი: