რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

შემწვარი ქათმის ბარკლები

გემრიელი, კარამელიანი ქათმის ბარკლები, რომელიც განსაკუთრებით უყვართ ბავშვებს.
გემრიელი, კარამელიანი ქათმის ბარკლები, რომელიც განსაკუთრებით უყვართ ბავშვებს.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

 გთავაზობთ სწრაფ და მარტივ მომზადების წესს, ყოველგვარი მარინადის გაკეთების გარეშე. იგივე რეცეპტი შეგიძლიათ ცადოთ ქათმის ფრთების შემთხვევაშიც.

რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. ქათმის ბარკლები
1 23   ს/კ ზეითუნის ზეთი
12   ჭიქა სოიოს სოუსი
1 23   ს/კ კეჩუპი
34   ჭიქა თაფლი
2 12   კბილი დაჭრილი ნიორი
მარილი და პილპილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180°C-ზე.

2

მოათავსეთ ქათამი 20×30 სმ–იან საცხობ ლანგარზე. ერთად აურიეთ ზეითუნის ზეთი, სოიოს სოუსი, კეჩუპი, თაფლი, ნიორი, მარილი და პილპილი.

3

მოასხურეთ ქათამს. აცხვეთ წინასწარგახურებულ ღუმელში ერთი საათით ან სოუსის კარამელიზებამდე.

4

შეგიძლიათ აგრეთვე, ბარკლების ნაცვლად გამოიყენოთ ქათმის ფრთები ან ღორის ნეკნები.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
სწრაფი და მარტივი რეცეპტი ქათმის გემრიელად მოსამზადებლად.
სწრაფი და მარტივი რეცეპტი ქათმის გემრიელად მოსამზადებლად.
ავტორი:
გემრიელი ქათმის კერძი სოკოთი. რეცეპტს წარმოგიდგენთ გემრიელი კერძების რეცეპტების ავტორი – მარიეტა.
გემრიელი ქათმის კერძი სოკოთი. რეცეპტს წარმოგიდგენთ გემრიელი კერძების რეცეპტების ავტორი – მარიეტა.
ავტორი:
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი: