რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

შემწვარი ქათამი KFC-ის სტილში

KFC - ის ხრაშუნა ქათმის მომზადება ახლა უკვე სახლშიც მარტივად შეგიძლიათ.
KFC - ის ხრაშუნა ქათმის მომზადება ახლა უკვე სახლშიც მარტივად შეგიძლიათ.

1:10:00
2 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
250   გრამი ქათმის ფილე ან ბარკლები
ზეთი შესაწვავად
1   ცალი დიდი კვერცხი
34   ს/კ ლიმონის წვენი
14   ჩ/კ პილპილი
მწიკვი კურკუმა
1   ჩ/კ ნივრისა და კოჭას ნაზავი
12   ჩ/კ გამხმარი როზმარინი
14   ჩ/კ ხახვის ფხვნილი
14   ჩ/კ ნივრის ფხვნილი (სურვილისამებრ)
12   ჩ/კ პაპრიკა
მარილი გემოვნებით
2 12   ს/კ სიმინდის ფქვილი
ორცხობილას საფანელი ან დაფქული შვრია
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ათქვიფეთ კვერცხი და დროებით გადადგით.

2

ქათმის ფილე ან ბარკლები კარგად გარეცხეთ და დააწდეთ.

3

მოამზადეთ მარინადი ხორცისათვის : თასში აურიეთ ლიმონის წვენი, პილპილი, ნივრისა და კოჭას ნაზავი, მარილი, როზმარინი და პაპრიკა.

4

დაუმატეთ ფქვილი და ათქვეფილი კვერცხი. კარგად აურიეთ და ქათმის ნაჭრები მარინადში მოათავსეთ. შედგით მაცივარში სულ მცირე 45 წუთით.

5

ქათმის თითოეული ნაჭერი მარინადიდან ამოიღეთ და ორცხობილას საფანელში ამოავლეთ ან საფანელი მარინადშივე მოაყარეთ ხორცს და აურიეთ. ცოტა ხნით ასე გააჩერეთ. თუ ორცხობილას საფანელი არ გაქვთ, მაშინ შვრიის ფანტელი დააბლენდერეთ და საფანელის ნაცვლად გამოიყენეთ.

6

ცხელ ღრმა ტაფაზე დაასხით ბლომად ზეთი. წვით საშუალო ტემპერატურაზე გადაბრაწვამდე. მიირთვით ცხელი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ინგრედიენტთა ეს კომბინაცია განსაკუთრებით გემრიელს ხდის ქათამს.
ინგრედიენტთა ეს კომბინაცია განსაკუთრებით გემრიელს ხდის ქათამს.
ავტორი:
შეწვით ქათმის გულ-მკერდი გემრიელად! ეს მარტივი რეცეპტი სწორედ ამას გასწავლით.
შეწვით ქათმის გულ-მკერდი გემრიელად! ეს მარტივი რეცეპტი სწორედ ამას გასწავლით.
ავტორი:
სწრაფი და მარტივი რეცეპტი ქათმის გემრიელად მოსამზადებლად.
სწრაფი და მარტივი რეცეპტი ქათმის გემრიელად მოსამზადებლად.
ავტორი:
გემრიელი, კარამელიანი ქათმის ბარკლები, რომელიც განსაკუთრებით უყვართ ბავშვებს.
გემრიელი, კარამელიანი ქათმის ბარკლები, რომელიც განსაკუთრებით უყვართ ბავშვებს.
ავტორი: