რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

შემწვარი ღორის ხორცი სოუსით

შემწვარი ღორის ხორცი უგემრიელესი სოუსით – არომატული სადილი მთელი ოჯახისათვის!
შემწვარი ღორის ხორცი უგემრიელესი სოუსით – არომატული სადილი მთელი ოჯახისათვის!

0:00:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ს/კ მცენარეული ზეთი
4   ცალი უძვლო ღორის ხორცის ნაჭერი
1   კბილი დაკეპილი ნიორი
14   ჭიქა საქონლის ხორცის ბულიონი
14   ჭიქა სოიოს სოუსი
2   ს/კ ყავისფერი შაქარი
2   ჩ/კ მცენარეული ზეთი
14   ჩ/კ წითელი წიწაკის ფანტელი
2   ჩ/კ სიმინდის ფქვილი
2   ს/კ წყალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

საშუალო ტემპერატურაზე ტაფაზე გააცხელეთ 1 ს/კ ზეთი. ღორის ხორცის ნაჭრები (2 სმ სისქის) წვით ზეთში, თითოეულ მხარეს 5 წუთით. ხორცი თეფშებზე გადმოიღეთ, ზეთი კი ტაფაზე დატოვეთ.

2

ამავე ტაფაზე მოათავსეთ ნიორი და თუშეთ 1 წუთით. თასში აურიეთ საქონლის ხორცის ბულიონი, სოიოს სოუსი, ყავისფერი შაქარი, 2 ჩ/კ მცენარეული ზეთი და წითელი წიწაკის ფანტელი. ურიეთ, შაქრის გადნობამდე. ხორცი ხელახლა დააწყვეთ ტაფაზე და ზემოდან მოასხით სოიოს სოუსის ნაზავი. წამოადუღეთ, დააფარეთ ტაფას და შეამცირეთ ტემპერატურა. ადუღეთ დაბალ ტემპერატურაზე, სანამ ხორცი არ დარბილდება, 30–35 წუთით. ხარშვისას გადააბრუნეთ.

3

ხორცი თეფშზე გადმოიღეთ. პატარა ქვაბში სიმინდის ფქვილი და წყალი კარგად აურიეთ. მიღებული ნაზავი შეურიეთ სოუსს ტაფაში და ადუღეთ გასქელებამდე, დაახლოებით 5 წუთით. მოასხით სოუსი ხორცს და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
კიდევ ერთი რეცეპტი ღორის ხორცის გემრიელად მოსამზადებლად.
კიდევ ერთი რეცეპტი ღორის ხორცის გემრიელად მოსამზადებლად.
ავტორი:
შეწვით ღორის სუკი გემრიელად – მარცვლოვანი მდოგვით, ნივრითა და სხვადასხვა სანელებლებით.
შეწვით ღორის სუკი გემრიელად – მარცვლოვანი მდოგვით, ნივრითა და სხვადასხვა სანელებლებით.
ავტორი:
იხილეთ ყველაზე პოპულარული ავტორის, მარიეტას რეცეპტი ღორის კანჭის გემრიელად შესაწვავად.
იხილეთ ყველაზე პოპულარული ავტორის, მარიეტას რეცეპტი ღორის კანჭის გემრიელად შესაწვავად.
ავტორი:
ხალადეცი ზამთარში მოსამზადებელი დელიკატესია. მისი მომზადება ერთი შეხედვით შეიძლება, რთულად მოგეჩვენოთ. თუმცა, თუ ყველა ეტაპს გულდასმით მიყვებით, მიხვდებით, რომ ამაში რთული არაფერია.
ხალადეცი ზამთარში მოსამზადებელი დელიკატესია. მისი მომზადება ერთი შეხედვით შეიძლება, რთულად მოგეჩვენოთ. თუმცა, თუ ყველა ეტაპს გულდასმით მიყვებით, მიხვდებით, რომ ამაში რთული არაფერია.
ავტორი: