რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ჩიხირთმა

მარიეტამ უგემრიელესი ქართული წვნიანის რეცეპტი შემოგვთავაზა. გაეცანით, შეაფასეთ და მოამზადეთ.
მარიეტამ უგემრიელესი ქართული წვნიანის რეცეპტი შემოგვთავაზა. გაეცანით, შეაფასეთ და მოამზადეთ.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
ქათამი
4   თავი ხახვი
4   ს/კ პურის ფქვილი
2   ცალი კვერცხი
3   ს/კ ძმარი
ცოცხალი ქინძი
მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მოვხარშოთ მთლიანი ქათამი. შემდეგ დროებით ამოვიღოთ ქვაბიდან, ბულიონი კი დაბალ ცეცხლზე გავაჩეროთ.

2

წვრილად დავჭრათ ხახვი, ამოვიღოთ ბულიონის მხოლოდ ცხიმიანი ნაწილი და დავასხათ მას. მოვაყაროთ მარილი და მოვშუშოთ ტაფაზე, შემდეგ კი ბულიონში ჩავაბრუნოთ.

3

ერთ ჭიქა ცივ წყალში გავხსნათ პურის ფქვილი და დუღილის პერიოდში მყოფ ბულიონში ჩავასხათ, თან მუდმივად ვურიოთ.

4

ორი ცალი კვერცხი გავთქვიფოთ დაახლოებით 2-3 სუფრის კოვზ ძმართან ერთად(ან უფრო მეტი სურვილისამებრ), ჩავასხათ ბულიონში და შეუჩერებლად ვურიოთ, რომ კვერცხი არ აიჭრას.

5

ბოლოს, ბულიონს მოვაყაროთ მარილი, ჩავაწყოთ დაჭრილი ქათმის ნაჭრები და მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ქინძი. გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ცხარე, სუნელებით შეზავებული ოსტრი ქართულ კულინარიაში პოპულარული კერძია.
ცხარე, სუნელებით შეზავებული ოსტრი ქართულ კულინარიაში პოპულარული კერძია.
ავტორი:
გიყვართ მაწვნის სუპი? იხილეთ მარიეტას რეცეპტი უგემრიელესი ქართული წვნიანი კერძის მოსამზადებლად.
გიყვართ მაწვნის სუპი? იხილეთ მარიეტას რეცეპტი უგემრიელესი ქართული წვნიანი კერძის მოსამზადებლად.
ავტორი:
მოამზადეთ ქართული ცხელი სოუზი ღორის ხორცით და გაუმასპინძლდით ოჯახის წევრებს გემრიელად!
მოამზადეთ ქართული ცხელი სოუზი ღორის ხორცით და გაუმასპინძლდით ოჯახის წევრებს გემრიელად!
ავტორი:
მარტივი რეცეპტი მარიეტასგან – გემრიელი ქართული კერძის, ქათმის ჩაშუშულის მოსამზადებლად.
მარტივი რეცეპტი მარიეტასგან – გემრიელი ქართული კერძის, ქათმის ჩაშუშულის მოსამზადებლად.
ავტორი: