რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!
დარა გოლდშტეინის ქართული სუფრა
ავტორი: tomato
90-იან წლებში კი ქალბატონი დარა საქართველოში მდიდარი კულინარიული ტრადიციების შესასწავლად ჩამოდის. იცით, ვინ იყო ის? გაეცანით სტატიას.

“დარა გოლდშტეინმა ბოლო წლებში საქართველოზე გაამახვილა ყურადღება. მისი ნამუშევარი წარმოადგენს ღრმა ხედვას საქართველოს უნიკალურ კულტურასა და მდიდარ ისტორიაში” – ედუარდ შევარდნაძე, საქართველოს რესპუბლიკის ყოფილი პრეზიდენტი.

ყველაფერი არა 90-იან წლებში, არამედ მეხუთე საუკუნეში დაიწყო. მაშინ, როდესაც მეფის მონადირებული ხოხობი მოიხარშა ცხელ წყალში. ამის მერე ზოგს კიდევ უკვირს, თბილისში ამდენი რესტორანი რატომ არისო, მაგრამ გახსოვდეთ – ჯერ მოიხარშა ხოხობი და შემდეგ დაარსდა თბილისი.

90-იან წლებში კი ქალბატონი დარა საქართველოში მდიდარი კულინარიული ტრადიციების შესასწავლად ჩამოდის. სტენფორდის უნივერსიტეტში სლავურ ენებსა და ლიტერატურაში პროფესორის ხარისხის მიღებისა და რუსეთში ხანგრძლივი პერიოდის გატარების შემდგომ ეს ქალბატონი იმ პატარა ქვეყანაში ჩამოდის, რომელსაც მისთვის არ ცხელოდა.
“ქართული კულინარია ზეიმია ქართველი ხალხის სილაღისა და სიმხიარულის მათ ნაყოფიერ, გასხივოსნებულ მიწაზე” – წერდა დარა 90-იან წლებში.

1993 წელს ნიუ-იორკში გამოვიდა დარა გოლდშტეინის წიგნი სახელად “ქართული სუფრა”. ამავე წელს წიგნმა მიიღო ჯულია ჩაილდის პრემია და წლის საუკეთესო კულინარიული წიგნის სტატუსი. 1999 წელს წიგნი ხელახლა დაიბეჭდა მასზე დიდი მოთხოვნის არსებობის გამო.

ბეჭდვა
კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი სტატიები