რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სოსისის ხვეულები

სოსისის ხვეულების მომზადება საუკეთესო იდეაა წვეულებისთვის, ან უბრალოდ საოჯახო ვახშმისათვის.
სოსისის ხვეულების მომზადება საუკეთესო იდეაა წვეულებისთვის, ან უბრალოდ საოჯახო ვახშმისათვის.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ფენა გაყინული ფენოვანი ცომი
1   ცალი მსუბუქად ათქვეფილი კვერცხი
16   ცალი მჭლე საქონლის ხორცის სოსისი
2   ჩ/კ ზეითუნის ზეთი
1   თავი პატარა წვრილად დაჭრილი ხახვი
2   კბილი დაჭყლეტილი ნიორი
1   ქილა წვრილად დაჭრილი პომიდორი
1   ს/კ ვუსტერის სოუსი
1   ჩ/კ მდოგვი დიჟონი
1   ჩ/კ შაქარი
1   ს/კ ტრადიციული სოუსის ფხვნილი
სალათის ფურცლები მოსართავად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200°C-მდე. დიდ საცხობ ლანგარზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი (კალკა).

2

დაყავით თითოეული ცომის ნაჭერი 9 კვადრატად. მოათავსეთ ერთი კვადრატი ბრტყელ ზედაპირზე. ერთ კიდეზე მოუსვით კვერცხი. დაადეთ ერთი სოსისი. გადაახვიეთ სოსისი ცომში და კვერცხმოსმული მხარე მოაქციეთ ზემოთ. დააწექით რომ კარგად დამაგრდეს. გახსნილი ბოლოთი მოათავსეთ ლანგარზე. გაიმეორეთ იგივე დარჩენილი ცომის, კვერცხის და სოსისის შემთხვევაშიც. დარჩენილი ზედმეტი ცომი შეგიძლიათ აღარ გამოიყენოთ. თავზე წაუსვით კვერცხი. ჩაჩხვლიტეთ ჩანგლით. შეაზავეთ პილპილით.

3

აცხვეთ 20–25 წუთით, სანამ სოსისები არ შეიწვება და ცომი ოქროსფრად არ შეიფერება.

4

ამასობაში, საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე გააცხელეთ ტაფაზე ზეითუნის ზეთი. დაამატეთ ხახვი. თუშეთ, დროდადრო 5 წუთით ურიეთ, დარბილებამდე. დაუმატეთ ნიორი, თუშეთ და ურიეთ ორიოდე წუთი, სანამ გამჭვირვალე არ გახდება. დაუმატეთ პომიდორი, სოუსი, მდოგვი, შაქარი, სოუსის ფხვნილი. წამოადუღეთ, დროდადრო ურიეთ. შეამცირეთ ტემპერატურა. ხარშეთ დაბალ ტემპერატურაზე 10 წუთით შესქელებამდე.

5

მიირთვით სოსისის ხვეულები სოუსთან და სალათის ფურცლებთან ერთად.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
სენდვიჩები სოკოთი და ყველით – შეგიძლიათ მიირთვათ საუზმეზე ან წაიხემსოთ დღის განმავლობაში :)
სენდვიჩები სოკოთი და ყველით – შეგიძლიათ მიირთვათ საუზმეზე ან წაიხემსოთ დღის განმავლობაში :)
ავტორი:
სენდვიჩი მარტივი და გემრიელი გამოსავალია!  მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით საკუთარ თავსა და  სტუმრებს!
სენდვიჩი მარტივი და გემრიელი გამოსავალია! მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით საკუთარ თავსა და სტუმრებს!
ავტორი:
ამ სენდვიჩის გასაკეთებლად დაგჭირდებათ საბაზისო ინგრედიენტები. იდეალურია გემრიელად წასახემსებლად :)
ამ სენდვიჩის გასაკეთებლად დაგჭირდებათ საბაზისო ინგრედიენტები. იდეალურია გემრიელად წასახემსებლად :)
ავტორი: