რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სალათა ოლივიე

გემრიელი და ქართველ გურმანთა რიგებში დიდად პოპულარული რუსული სალათის მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე.
გემრიელი და ქართველ გურმანთა რიგებში დიდად პოპულარული რუსული სალათის მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე.

0:00:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
5   ცალი კარტოფილი
4   ცალი კვერცხი
2   ცალი სტაფილო
340   გრამი ქათმის მკერდი
300   გრამი კიტრის მწნილი
1   თავი დიდი ხახვი
300   გრამი ბარდა
1   ჭიქა მაიონეზი
1   ცალი ვაშლი
ცალი პამიდორი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
კამა და ქინძი
ზეთი შესაწვავად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მოხარშეთ კარტოფილი, კვერცხი და სტაფილო ერთად ან ცალ-ცალკე. თუ ერთად მოხარშავთ, მაშინ მოხარშვის შემდეგ გაფცქვენით კარტოფილი და გათალეთ სტაფილო, ხოლო კვერცხი 10 წუთი დუღილის შემდეგ ქვაბიდან ამოიღეთ. ბოსტნეული გააგრილეთ და კუბიკებად დაჭერით.

2

ქათმის მკერდი ზეითუნის ზეთში წვით, თითოეულ მხარეს 6 წუთით. ზემოდან, გემოვნებისამებრ, მოაყარეთ მარილი და შავი პილპილი. ამასობაში, ხახვი(ყვითელი ან თეთრი) და კიტრის მწნილი დაჭერით კუბიკებად.

3

უკვე გაგრილებული მოხარშული კვერცხი დაჭერით და დიდი ზომის თასში, ბოსტნეულისა და კიტრის კუბიკებთან ერთად მოათავსეთ. ბარდას გადაავლეთ ცხელი წყალი, შემდეგ გადაწურეთ და თასში ჩაუმატეთ. შემწვარი ქათმის ხორციც კუბიკებად დაჭერით და დაუმატეთ. სურვილისამებრ, შეურიეთ გახეხილი ვაშლიც.

4

თასში მაიონეზის ნახევარი ჩაასხით. გემოვნებისამებრ, მოაყარეთ პილპილი და მსუბუქად შეურიეთ ყველაფერი ერთმანეთს. დარჩენილი მაიონეზი თანაბრად გაანაწილეთ ზედაპირზე და, სურვილისამერ, გააფორმეთ პამიდვრის ნაჭრებითა და მწვანილით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
წარმოგიდგენთ უმარტივეს რეცეპტს სასარგებლო და უგემრიელესი კომბოსტოს სალათის მოსამზადებლად.
წარმოგიდგენთ უმარტივეს რეცეპტს სასარგებლო და უგემრიელესი კომბოსტოს სალათის მოსამზადებლად.
ავტორი:
მაკარონის სალათის უმარტივესი რეცეპტი – მსუბუქი და გემრიელი კერძი ცხელი ზაფხულისათვის :)
მაკარონის სალათის უმარტივესი რეცეპტი – მსუბუქი და გემრიელი კერძი ცხელი ზაფხულისათვის :)
ავტორი: