რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

პარკი ლობიო პომიდვრით

ზაფხულის გამორჩეული კერძი – პარკი ლობიო, ძალიან გემრიელი და ჯანსაღია.
ზაფხულის გამორჩეული კერძი – პარკი ლობიო, ძალიან გემრიელი და ჯანსაღია.

1:30:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

ამ რეცეპტში იხილავთ პარკი ლობიოს მომზადების ბერძნულ ვარიანტს, რომელიც ძალიან ჰგავს ჩვენსას. 

რეცეპტის ინგრედიენტები
900   გრამი პარკი ლობიო
5   ჭიქა წყალი
1 12   ჭიქა გახეხილი პომიდორი
12   ჭიქა ზეითუნის ზეთი
14   ჭიქა წვრილად დაჭრილი ნიორი
12   ჭიქა წვრილად დაჭრილი ხახვი
2   ს/კ ტომატი
1   ჩ/კ მარილი
1   ჩ/კ პილპილი
3   ს/კ დაჭრილი კამა
1   ს/კ გამხმარი ორეგანო
12   ჩ/კ დარიჩინი
მწიკვი შაქარი (სურვილისამებრ)
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

პარკი ლობიო გარეცხეთ და მოაცალეთ ბოლოები.

2

ღრმა ქვაბში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი და მოთუშეთ ხახვი და ნიორი. დაუმატეთ წყალი (ან ბოსტნეულის ბულიონი), პომიდორი, ¼ ჭიქა თბილ წყალში გახსნილი 2 ს/კ ტომატი, მარილი, პილპილი, კამა, ორეგანო და დარიჩინი. კარგად აურიეთ და ადუღეთ დაბალ ტემპერატურაზე.

3

დაუმატეთ მწვანე ლობიო, მოურიეთ, დააფარეთ და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 50–60 წუთით.

4

გადმოდგით ცეცხლიდან და გააჩერეთ ქვაბშვე 10–15 წუთით. მიირთვით თბილი ხრამუნა პურთან ერთად.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ტომატო განაგრძობს სეზონური კერძების რეცეპტების გაზიარებას. ამჯერად გაგანდობთ პარკი ლობიო რეცეპტს.
ტომატო განაგრძობს სეზონური კერძების რეცეპტების გაზიარებას. ამჯერად გაგანდობთ პარკი ლობიო რეცეპტს.
ავტორი: