პარკი ლობიო პომიდვრით
ზაფხულის გამორჩეული კერძი – პარკი ლობიო, ძალიან გემრიელი და ჯანსაღია.
ამ რეცეპტში იხილავთ პარკი ლობიოს მომზადების ბერძნულ ვარიანტს, რომელიც ძალიან ჰგავს ჩვენსას.
პარკი ლობიო გარეცხეთ და მოაცალეთ ბოლოები.
ღრმა ქვაბში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი და მოთუშეთ ხახვი და ნიორი. დაუმატეთ წყალი (ან ბოსტნეულის ბულიონი), პომიდორი, ¼ ჭიქა თბილ წყალში გახსნილი 2 ს/კ ტომატი, მარილი, პილპილი, კამა, ორეგანო და დარიჩინი. კარგად აურიეთ და ადუღეთ დაბალ ტემპერატურაზე.
დაუმატეთ მწვანე ლობიო, მოურიეთ, დააფარეთ და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 50–60 წუთით.
გადმოდგით ცეცხლიდან და გააჩერეთ ქვაბშვე 10–15 წუთით. მიირთვით თბილი ხრამუნა პურთან ერთად.