რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ოჯახური ბეკონითა და სალათით

ამ რეცეპტში შემოგთავაზებთ თუ როგორ მოვამზადოთ ოჯახური ბეკონით და მოვრთოთ სუფრაზე მიტანამდე.
ამ რეცეპტში შემოგთავაზებთ თუ როგორ მოვამზადოთ ოჯახური ბეკონით და მოვრთოთ სუფრაზე მიტანამდე.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. კარტოფილი
200   გრამი იმერული ყველი
400   გრამი რაჭული ბეკონი(ან ცხიმიანი ბეკონი)
2   ცალი ცხარე მწვანე წიწაკა
1   ცალი კიტრი
3   ცალი პომიდორი
15   გრამი ოხრახუში
1   ჩ/კ შავი ღვინის ძმარი
3   თავი წითელი ხახვი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ბეკონი საშულო ზომის ნაჭრებად დაჭერით და ტაფაზე გადაიტანეთ. წვით დაბალ ტემპერატურაზე 7-8 წუთით, წვის პროცესში გადააბრუნეთ. სავარაუდოდ, არ დაგჭირდებათ ზეთის დამატება, რადგანაც ბეკონი თავისსავე ცხიმში შეიწვება.

2

დაჭერით კარტოფილი და გადაიტანეთ ბეკონის ტაფაზე. კარტოფილი ისე დააწყვეთ, რომ ბეკონის ცხიმშივე შეიწვას. წვით ოქროსფერი შეფერილობის მიღებამდე. დროდადრო მოურიეთ, რომ კარტოფილი თანაბრად შეიწვას. თუ კარტოფილის შესაწვავად ბეკონის ცხიმი საკმარისი არ იქნება, მაშინ ცოტაოდენი ზეთი დაუმატეთ.

3

დაჭერით ორი თავი წითელი ხახვი და დაამატეთ ტაფაზე. ამოურიეთ და წვით 3-4 წუთით. შემდეგ სასალათე თასში გადაიტანეთ.

4

მირთმევისას: დაჭერით ოხრახუში, დარჩენილი წითელი ხახვი, კიტრი, პომიდორი, მწვანე წიწაკა და დაფშვენით ყველი. გადაიტანეთ კარტოფილისა და ბეკონის თასში. მოასხურეთ 1 ჩ/კ შავი ღვინის ძმარი და გემრიელად მიირთვით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
კიტრი–პომიდვრის სალათა ნიგვზით ქართული ტრადიციული კერძია.
კიტრი–პომიდვრის სალათა ნიგვზით ქართული ტრადიციული კერძია.
ავტორი: