მაყვლის ტყლაპი
განსხვავებული და სწრაფი მეთოდი არომატული, მჟავე ტყლაპის გასაკეთებლად.
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 80 C-ზე. საცხობ ლანგარზე დააფინეთ პერგამენტი.
ყველა ინგრედიენტი ბლენდერში მოათავსეთ და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე თქვიფეთ.
მიღებული ნაზავი წინასწარ გამზადებულ საცხობ ლანგარზე დაასხით და კოვზით თანაბრად გადაანაწილეთ.
აცხვეთ 5–6 საათით, ბოლომდე გამოშობამდე, მაგრამ ისევ წებოვანი უნდა იყოს. (ღუმელში ყოფნისას ხშირ–ხშირად შეამოწმეთ, რომ ტყლაპი არ დაიწვას).
გამოიღეთ ღუმელიდან და გააგრილეთ სულ მცირე 30 წუთით. ტყლაპი სიგრძეზე რამდენიმე ზოლად დაჭერით.
შეინახეთ ჰერმეტულ კონტეინერში.