რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მაკ–ყველი

ერთ–ერთი მარტივი და განსხვავებული სადილი, რომელიც მთელ ოჯახს პირველივე მომზადებისთანავე შეუყვარდება.
ერთ–ერთი მარტივი და განსხვავებული სადილი, რომელიც მთელ ოჯახს პირველივე მომზადებისთანავე შეუყვარდება.

1:05:00
10 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
900   გრამი დაჭრილი მოცარელა
14   ჭიქა კარაქი
4   ჭიქა მოუხდელი რძე
450   გრამი მაკარონი
2   ჭიქა გახეხილი ჩედარი
2   ჭიქა დაჭრილი პომიდორი ჩერი
250   გრამი ისპანახი
450   გრამი შემწვარი ბეკონი
1   ჭიქა ორცხობილას საფანელი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მიკროტალღური ღუმელის თასში მოათავსეთ კუბიკებად დაჭრილი ყველი, კარაქი და რძე. საშუალო ტემპერატურაზე დაუფარებლად დაახლოებით 8–10 წუთით შედგით. მოურიეთ სათქვეფით და მაღალ ტემპერატურაზე კიდევ 4 წუთით გააჩერეთ. კიდევ მოურიეთ და გააჩერეთ ღუმელში ყველის დადნობამდე და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, სულ დაახლოებით 15 წუთით.

2

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 C-ზე. მაკარონი ადუღებულ მარილიან წყალში ხარშეთ და მოხარშვამდე 3 წუთით ადრე გამორთეთ. გადაწურეთ და 25X38 სმ ზომის მინის საცხობ ლანგარზე გადაიტანეთ. მაკარონს გამდნარი ყველის სოუსი მოასხით და კარგად აურიეთ. შეურიეთ გახეხილი ყველი, დაჭრილი პომიდორი და ისპანახი.

3

დააფარეთ ალუმინის ფოლგა. აცხვეთ 30 წუთით დაუფარებლად. მოაყარეთ დაქუცმაცებული შემწვარი ბეკონი და ორცხობილას საფანელი. აცხვეთ კიდევ 5 წუთით გადაბრაწვამდე. მირთმევამდე 10 წუთით გააგრილეთ.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მაკარონის და სპაგეტის მოყვარულებს მარტივი კერძის რეცეპტი – მხოლოდ 20 წუთი და კერძი მზადაა.
მაკარონის და სპაგეტის მოყვარულებს მარტივი კერძის რეცეპტი – მხოლოდ 20 წუთი და კერძი მზადაა.
ავტორი:
ჩაინიშნეთ ეს რეცეპტი და როცა ბევრი დრო არ გექნებათ და თან გემრიელი სადილის მომზადება გენდომებათ აუცილებლად გამოგადგებათ :)
ჩაინიშნეთ ეს რეცეპტი და როცა ბევრი დრო არ გექნებათ და თან გემრიელი სადილის მომზადება გენდომებათ აუცილებლად გამოგადგებათ :)
ავტორი:
სამარხვო პასტა
სამარხვო პასტა
ავტორი: