რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მაკარონის სალათა

წარმოგიდგენთ მაკარონის სალათის უმარტივეს რეცეპტს. შემოიკრიბეთ მთელი ოჯახი და გემრიელად გაუმასპინძლდით.
წარმოგიდგენთ მაკარონის სალათის უმარტივეს რეცეპტს. შემოიკრიბეთ მთელი ოჯახი და გემრიელად გაუმასპინძლდით.

0:00:00
10 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ჭიქა (420გ.) მაკარონი
1   ჭიქა მაიონეზი
14   ჭიქა ვაშლის(სიდრი) ძმარი
23   ჭიქა შაქარი
2 12   ს/კ მდოგვი
1 12   ჩ/კ მარილი
12   ჩ/კ დაფქული შავი წიწაკა
1   თავი დიდი ხახვი
რამდენიმე ღერი ნიახური
1   ცალი მწვანე ბულგარული წიწაკა
14   ჭიქა გახეხილი სტაფილო
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დიდი ზომის ქვაბში აადუღეთ ოდნავ მარილიანი წყალი. ჩაყარეთ მაკარონი და ხარშეთ 8 წუთის განმავლობაში, სანამ მაკარონი არ დარბილდება(ან იმ დროით რა დროც მაკარონის შეფუთვაზეა მითითებული). გადაწურეთ მომზადებული მაკარონი და გადაავლეთ ცივი წყალი.

2

დიდი ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ მაიონეზი, ძმარი, შაქარი, მდოგვი, მარილი და შავი წიწაკა. გათალეთ და თხლად დაჭერით ხახვი. დააქუცმაცეთ ნიახურის ღეროები და ბულგარული წიწაკაც(მოაცილეთ თესლი). შეურიეთ ეს ყველაფერი მაიონეზის მასას. შემდეგ სურვილისამებრ გათალეთ ერთი საშუალო ზომის სტაფილო, გახეხეთ და შეურიეთ. ჩაყარეთ თასში მაკარონიც და კარგად შეურიეთ. შედგით მაცივარში მინიმუმ 4 საათით, შეგიძლიათ მთელი ღამითაც დატოვოთ. ასევე შეგიძლიათ სოუსი მაკარონის მოხარშვამდე ერთი დღით ადრე მოამზადოთ, მაცივარში შედგათ და მოასხათ მეორე დღეს მოხარშულ მაკარონს.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
სწრაფი, მარტივი და მსუბუქი სალათის რეცეპტი.
სწრაფი, მარტივი და მსუბუქი სალათის რეცეპტი.
ავტორი:
სწრაფი და მარტივი სალათა ფერად–ფერადი ბულგარული წიწაკით :)
სწრაფი და მარტივი სალათა ფერად–ფერადი ბულგარული წიწაკით :)
ავტორი:
ყველაზე გემრიელი რეცეპტი კარტოფილის ყველაზე ჯანსაღად შესაწვავად!
ყველაზე გემრიელი რეცეპტი კარტოფილის ყველაზე ჯანსაღად შესაწვავად!
ავტორი:
მარტივი და მსუბუქი სალათა - შეგიძლიათ გაამდიდროთ თქვენთვის სასურველი ინგრედიენტებით.
მარტივი და მსუბუქი სალათა - შეგიძლიათ გაამდიდროთ თქვენთვის სასურველი ინგრედიენტებით.
ავტორი: