რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მადისაღმძვრელი ჭარხალი ტყემლით

გემრიელი სამარხვო კერძის რეცეპტი მარიეტასგან, რომელიც მადისაღმძვრელია და ადვილია მოსამზადებლად.
გემრიელი სამარხვო კერძის რეცეპტი მარიეტასგან, რომელიც მადისაღმძვრელია და ადვილია მოსამზადებლად.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
ჭარხალი
ტყემალი
ხახვი
ცოცხალი ქინძი
ნიორი
ძმარი
ქონდარი
უცხო სუნელი
ქინძის სუნელი
მრილი, პილპილი, წიწაკა
მომჟავო ჯემი ან მურაბის წვენი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ჭარხალი კარგად გავრეცხოთ და მოვხარშოთ (ნახარში დაგვჭირდება). როდესაც მოიხარშება, გავფცქვნათ და დავჭრათ ჭარხლის ფიგურული საჭრელით.

2

ცოტაოდენი ჭარხლის ნახარში ჩავასხათ ემალის ქვაბში, ჩავამატოთ ბლომად ტყემალი, ცოცხალი ქინძი, ცოტა ქონდარი, უცხო სუნელი, ქინძის სუნელი, მარილი, წიწაკა, პილპილი და ცოტაოდენი ძმარი. ასევე ჩავაჭყლიტოთ რამოდენიმე კბილი ნიორი და დავამატოთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი. ბოლოს ჩავუმატოთ შინდის ან ალუბლის ჯემი/წვენი. ეს ყველაფერი კარგად გავხსნათ, და გემო გავუსინჯოთ, მოტკბო-მომჯავო გემო უნდა ჰქონდეს.

3

ბოლოს ჩავაწყოთ მოხარშული ჭარხალი და ამოვურიოთ. გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
გემრიელი და ადვილად მოსამზადებელი კრტოფილის კერძი განსაცვიფრებელი არომატითა და ხრაშუნა კანით.
გემრიელი და ადვილად მოსამზადებელი კრტოფილის კერძი განსაცვიფრებელი არომატითა და ხრაშუნა კანით.
ავტორი: